Til toppen

Test: VJ Irock


Slipp deg løs i terrrenget med denne raceren fra VJ.

Nicholas Oskarsson, Espen Rognsvåg, Heidi Pharo, Torben Wendler

 


Irock gir deg tryggheten du trenger for å kunne slippe deg løs i terrenget – selv i våt myr eller på glatte steiner og røtter. Det mener i hvert fall våre fire erfarne terrengskotestere.

VJ Irock er en konkurransesko for terreng. Med sine 240 gram (str 43) er den litt tyngre enn sine tøffeste konkurrenter på markedet, deriblant Inov-8 X-talon 190/212. Irock har en lav såleprofil som gir deg stabiliteten du trenger og god løpsfølelse som kan hjelpe deg til et mer naturlig løpesteg.

 

Passform som passer mange

Irock har en normal til litt bred lest som passer de fleste føtter. Samtidig sitter den tett på foten, takket være en fast overdel. Man får følelsen av at skoen holder foten godt på plass. Materialet i overdelen gir skoen et litt stivere preg og gjør også at den er litt tyngre enn sine konkurrenter. 

 

Spikerfeste!

Yttersålen på Irock har en myk gummiblanding som gir veldig god friksjon mot underlaget. Den relativt stive sålen og det solide materialet i overdelen gir økt trygghet ved å beskytte foten mot skarpe steiner og røtter. Skoen sitter godt på foten, og den lave såleprofilen gir deg god kontakt med underlaget. Dette gjør også at man får mer trykk mot underlaget, dermed god friksjon og godt grep. Den lave droppen på skoen gjør det også lettere for deg som ønsker å tilnærme seg et naturlig løpssteg, også i terrenget. 

Grepet er den egenskapen som først og fremst imponerer i denne testen. Enten det er våt myr, våte glatte steiner eller røtter, gir skoen deg den tryggheten du ønsker for å kunne slippe deg løs i terrenget. De grove knottene på skoen griper også godt på mykere skogsbunn, der mange andre modeller gir etter og mister fotfestet. 

 

 

Perfekt for den eventyrlystne

Skoen fungerer godt for deg som liker å utforske de dypeste grønneste skogspartiene, eller flyr over stiene. På grunn av en god såle vil den fungerer bra på enkelte partier på grus, men knottene kan kjennes gjennom sålen på hardt jevnt underlag som asfalt og hard grus. Skoen vil kunne benyttes som konkurransesko, intervallsko og for deg som vil utforske skogen i all slags fart. Siden yttermaterialet er så slitesterkt vil denne skoen tåle mange turer og vil være en trofast følgesvenn. 
 

Irock elsker terrenget

VJ Irock overbeviste oss med sitt slitesterke overmateriale og gode grep. Skoen ble testet av tre ulike løpere i ulike typer terreng på alt fra hardt terrengunderlag (grus + hardpakket skogssti) til ulent og steinete fjellterreng. Skoen er testet både på rolige langturer, raskere terrengintervaller og orienteringsløp i både flatt og mer kupert terreng.

Uansett hvor vi satt føttene våre følte vi oss trygge. Den vil passe for de fleste som liker å løpe i terreng, uansett vær og forhold. Vi gir tommel opp for en ekte terrengsko som vil luftes helst i de tøffeste terrengene.