Til toppen

Ull hele året!


Ull er genialt til løping, uansett årstid!

 


Ull tørker riktig nok ikke like fort som syntetiske materialer, men ull har så mange andre fordeler. 

Her er tre gode grunner til å løpe med ull, også når det ikke er vinter:

 

1. Lukter ikke

Ull er naturlig lukthemmende uten noen form for behandling eller tilseting av bakteriehemmende stoffer. En ulltrøye kan brukes i dagevis uten at den begynner å lukte vondt, bare den tørkes og luftes mellom slagene. 

 

2. Lang holdbarhet

Ettersom trøyen kan brukes i flere dager før den begynner å lukte, slipper du å vaske den så ofte. Dermed varer plagget lenger. 

 

3. Isolerer eller avkjøler

I Norge kan man fint løpe med ull også om sommeren, men da må plaggene være tynne. Merinoull fiberen kommer i mange ulike fibertykkelser og gir plagg som transporterer svette og kjøler deg ned eller isolerer mot kulde, alt ettersom hva du trenger.

 

De beste ulltrøyene for løpere!

For å kunne tilby kundene våre de beste ullplaggene for løping har vi inngått et samarbeid med Devold, der vi bidrar til å utvikle deres ullserie for høyintensiv trening. Sammen med Devold skal vi lage den beste serien av ulltrøyer for løpere! Devold designer, vi tester og melder tilbake. Målet er enda mer funksjonelle, pustende, komfortable og holdbare plagg.

 

Her ser du Energy-serien til dame. Den svettetransporterende ribbstrukturen kombinert med strategisk plasserte mesh-paneler, sørger for god komfort og ventilasjon når du løper eller driver med annen høyintensiv aktivitet. Priser fra 500 kr.

 

Det er Energy-serien som er utgangspunktet for videreutviklingen – lett, teknisk og funksjonelt treningstøy av 100% merinoull. Produktene finner du her. Dette er en serie som egner seg svært godt for løping, men både Devold og vi tror at den kan bli enda bedre og for oss i Löpabbet er det spennende å være så aktivt med i produktutviklingen.

 

Her ser du utvalget til herre. Trøyene er svært komfortable på og du får god bevegelsesfrihet takket være den gode elastisiteten i stoffet – både i ribb og mesh. Priser fra 600 kr.

 

Om Devold

Devold får ull fra merinosauer som beiter på frodige sletter i Australia og på New Zealand og all ullen er «råull», ubehandlet ull. Dyrevelferd er viktig for Devold og de har kontroll på hele verdikjeden, helt fra sauene klippes til ferdige plagg. Ikke mange andre ullprodusenter kan si det samme. På veien til ferdig ullplagg brukes kun biologisk nedbrytbare fargestoffer. Ingen tungmetaller eller snarveier. Bare ren og myk ull og blide sauer. Og ikke minst – blide løpere!

 


Ole Andreas Devold begynte med å lage arbeidstøy til fiskerne på Sunnmøre, i 1853. Strikkede trøyer og votter av ull. Mer enn 160 år senere leverer denne tradisjonsrike bedriften ennå strikkede ullplagg av ypperste kvalitet, også til løpere.