Test: Saucony Triumph ISO 2

Saucony Triumph ISO 2 er en videreføring av fjorårets suksess. Her kan du lese min vurdering av skoen. 

Triumph ISO 2 er en solid og godt dempet, men likevel smidig løpesko. Denne våren er en den oppdatert med støtdempingsmaterialet ”Everun”.

Saucony Triumph er en nøytral mengdetreningsko med lav dropp, som vant flere tester og priser da den ble kraftig oppgradert i fjor vår. Versjonen som kom hadde tilnavnet ISO, etter den komfortable ISOFIT-overdelen som da var helt ny. Nå er det sålen som er forbedret. Skoen har fått Everun helt øverst i mellomsålen, i hele lengden, som sørger for god og holdbar demping, samt enda bedre energiretur. 

Stabilitet: 4
Støtdemping: 6
Løpsfølelse: 4
Vekt herre/dame: 289 g US 9/244 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 30 mm/22 mm 
Dropp: 8 mm 

Se flere filmer fra Löplabbet Norge på Vimeo.

Overdel og passform

ISOFIT-systemet består av en tradisjonell innersokk med plastnett på utsiden. Nettet er festet til snøringen og bidrar til en tett, sokkelignende og individuell passform. Overdelen er normalt bred, uten sømmer, men med Flexfilm-fortserkninger som gjør at den sitter godt i forfoten. Tåboksen gir godt arbeidsrom for tærne. 

Mellomsåle og yttersåle

I versjon 2 er crashpaden under hælen tatt vekk og skoen har fått et helt nytt støtabsorberende materiale, «Everun». Det demper godt, og sørger samtidig for god energiretur og løpsfølelse. I tillegg er det ikke like følsomt for temperaturendringer som vanlig EVA.

30 mm i hælen og 22 i forfoten gir en dropp på 8 mm. Med 8 mm dropp kan du jobbe med teknikken og forsøke å lande frem på foten og under kroppens tyngdepunkt. Samtidig er dette en sko med nok demping til at du også kan lande på hælen.

Triumph ISO 2 har en ganske stødig såleplattform og gir dermed noe støtte til løpere med lett overpronasjon. Skoen har som før 8 mm dropp, men er godt nok dempet til å passe hælløpere også. Yttersålen er fleksibel med ekspandert gummi og gode flekskanaler som gjør at foten ruller lett gjennom steget. Slitegummi i områdene som er mest utsatt.

Hvem passer den til?

Triumph ISO 2 er en sko for deg som ønsker mye demping. Den er nokså lett i vekt og kan derfor også brukes til raskere turer, i tillegg til den daglige mengdetreningen.

Konklusjon

En fin mengdetreningssko for deg som ønsker en lett og godt dempet sko som tåler harde underlag. Pris: 1700 kr. 

Du finner Saucony Triumph ISO 2 i nettbutikk til dame her og herre her.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.