Til toppen

Test: Saucony Triumph ISO


De siste årene har Saucony gjort det bra med Triumph, og med den 12. utgaven scorer de høyt.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


Av tidligere versjoner er det ikke alle vi har vært like fornøyde med. Gode bestselgere har blitt erstattet med oppgraderinger som ikke har levert som forventet. Den 12. utgaven, derimot, er veldig god. Et fint alternativ dersom du ønsker ett par til variert bruk.

Etter «Born to Run» i 2009, tok Saucony naturlig løping på alvor og alle nye modeller kom med dropp på maks 8 mm, slik som i Triumph. Det har gitt Saucony ny og stor vekst. Nå er de nr. 2 blant løpespesialistene i USA. Rett bak Brooks.

Det ligger store oppgraderinger i årets versjon av velkjente Triumph. Du finner modellen til dame og herre i nettbutikken vår. Her er min vurdering av den.

 


Stabilitet: 3 
Støtdemping: 5 
Løpsfølelse: 4

Vekt herre/dame: 292 g US 9/255 g US 7 
Såletykkelse hæl/forfot: 29 mm/21 mm 
Dropp: 8 mm 
 

 

 

Passform

Overdel og passform vies stor oppmerksomhet når Saucony utvikler og forbedrer skoene sine. I denne utgaven av Triumph har det skjedd store endringer. I likhet med nyheten Zealot har Triumph fått overdel med ISOFIT. ISOFIT-overdelene består av to deler: en elastisk innersokk der pløsen er integrert, og på utsiden, et lett plastnett som er festet til snøringen. Vips så har du en tett og sokkelignende passform som er lett å justere etter foten. I forfoten er det tradisjonell netting. 

 

En solid oppgradering som vil få mange fans. Et trygt valg for mange løpere. Har du tenkt å gå til innkjøp at ett par i år, er dette et supert alternativ. 

 

Mellomsåle

For å få en lavere dropp har Saucony bygget opp forfoten, fremfor å senke hælen. Det gir en solid plattform med god demping. Sauconys nye dempingsmateriale PWRgrid+ skal gi 20 % bedre demping enn tradisjonelt skum. Jeg opplever skoen som svært dempet, spesielt i forfoten, men også i hælen. Selv om dempingen er myk, gir den meget god respons. Skoen føles også betydelig mer lettløpt enn vekten skulle tilsi. 

 

Yttersåle 

 

Med slitegummi på ulike punkter i yttersålen, får du en såle med god nok holdbarhet, men lavere vekt.

 

Slitegummi plassert der det trengs. Slik sparer man vekt. Det nye dempingsmaterialet PWRgrid+ skal gi 20 % bedre demping enn tradisjonelt skum. Selv om dempingen er myk, gir skoen meget god respons.

 

Hvem passer den til?

Triumph er blitt en allrounder som passer mange løpere. Et godt treningsalternativ uansett om du er nybegynner eller erfaren. Den solide sålebasen gir god beskyttelse og holdbarhet. Men er du tung, kan dempingen oppleves som litt for myk. Kanskje vil du foretrekke en sko med fastere demping.

Ettersom den fungerer godt til både raske og rolige treningsturer, er den et supert alternativ for deg som ønsker én sko til variert trening. Skoen er nøytral og egner seg for deg med et nøytralt løpesteg. Trenger du en sko som støtter overpronasjon, bør du velge en annen modell.

 

Triumph ISO er et supert valg for deg som ønsker én sko til variert løping. Det er en skikkelig allrounder som både kan brukes av deg som er nybegynner og deg som har løpt lenge. 

 

Konklusjon

 

En solid oppgradering som vil få mange fans. Et trygt valg for mange løpere. Har du tenkt å gå til innkjøp at ett par i år, er dette et supert alternativ. 

 

Herremodellen er gul og blå, mens damemodellen er turkis og blå.