Test: Saucony Powergrid Kinvara 6

Sjette versjon av Saucony Kinvara holder på de gode egenskapene, men er blitt mer en treningsmodell enn tidligere utgaver.

 

Kinvara er en av Sauconys store suksesser – en populær lavdropp lettvekter med god respons. Jeg har testet den sjette versjonen og her er min vurdering. 

Det er ikke de store endringene som er gjort i den sjette versjonen av Kinvara. Den kombinerer fortsatt lav vekt med god demping, men er blitt mer som en treningsmodell enn de første utgavene. Til gjengjeld gir det en sko med et bredere bruksområde.

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame:  218 g US 9/184 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 22 mm/18 mm 
Dropp:  4 mm 

Overdel og passform

I verson 6 er overdelen blitt mer åpen og pustende. Den er fortsatt sømløs og er forsterket med sveisede sømmer i forfoten og mellomfoten for å gi bedre hold. Passformen er noe smalere enn i forrige versjon, noe som er et klart pluss i en såpass lett modell som denne. Sauconys «Pro-Lock lacing system» gir godt med støtte rundt mellomfoten. Snøresystemet består av to bånd som går under sålen og fester i lissene, slik at du kan snøre skoen tett og godt på foten. Skoen er ganske myk i hælpartiet og er derfor en komfortabel modell dersom du er sår og øm i hælene.

Mellomsåle

Sauconys mellomsålemateriale "Powergrid" gir en sko med god støtdemping. Med 4 mm dropp og svært god demping i forfot, er Kinvara et godt valg for deg som søker et naturlig løpesteg. Løper du på hælen kan du også bruke modellen, men du vil nok kjenne at du blir litt stiv i leggene dersom du ikke er vant med lavdroppsko.

Sålebasen er bred, men det er likevel ingen sko for deg som trenger mye støtte på innsiden av foten.

Yttersåle

Mellomsålen og yttersålen er laget i ett, med slitesoner strategisk plassert under hæl og forfot. Flekskanalene gjør at den bøyer godt i forfoten.

Hvem passer den til?

Med 22 mm i hælen og 18 mm i forfoten er dette en sko som egner seg godt til deg som ønsker et naturlig løpesteg der du lander lenger frem på foten og under kroppens tyngdepunkt.

Herremodellen kommer i sort og hvitt, mens damemodellen er grønn og hvit med detaljer i sort, gult og korall.

Kinvara 6 kombinerer demping, støtte og smidighet veldig godt. Modellen passer bra til raske turer, intervalltrening og konkurranser for mosjonisten. Den erfarne løperen kan bruke skoen til daglig mengdetrening, eventuelt også de hurtige turene, men Kinvara 6 er ikke den raskeste modellen for de som løper mye og har gjort det lenge.

Du finner Kinvara 6 i nettbutikk til dame her og herre her.

Pris: 1300 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.