Test: Saucony Kinvara 7

Sauconys suksessmodell Kinvara leverer igjen. Her kan du lese mer om den syvende versjonen.

Kinvara er en av Sauconys store suksesser. Denne våren er den oppdatert med et helt nytt sålemateriale, kalt Everun.

Kinvara er populær blant både kunder og ansatte. Med god passform og super løpsfølelse har den blitt en klassiker blant lette lavdroppsko. I forrige versjon fikk skoen en mer åpen og pustende overdel. Nå er det mellomsålen som er oppdatert. Her kan du lese mer om endringen.

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 6
Vekt herre/dame: 218 g US 9/187 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 22 mm/18 mm 
Dropp: 4 mm 

Overdel og passform

Overdelen er laget i et lettvektsmateriale med forsterkninger, slik at den blir sømløs og komfortabel. Den har Pro-Lock lacing system, støttebånd som går fra sålen og er festet til snøringen slik at du kan stramme skoen godt på. Det gir en individuell passform og en sko som sitter tett og godt i mellomfoten. Hælkappen er komfortabel og tåboksen romslig, slik at føttene får plass til å jobbe. 

Mellomsåle og yttersåle

I denne syvende utgaven har Kinvara fått et nytt sålemateriale kalt Everun. Materialet ligger under hælen helt øverst i mellomsålen, som ellers består av EVA+. Everun demper godt, har god holdbarhet og er mindre følsomt for temperaturendringer enn tradisjonell EVA. Med 22 mm i hælen og 18 mm i forfoten har skoen 4 mm dropp, slik som før. Den lave droppen gjør skoen egnet for et naturlig løpesteg. Yttersålen er slitesterk, men for å gjøre skoen så lett som mulig har den kun forsterkninger der skoen slites mest.

Hvem passer den til?

Saucony Kinvara 7 er et godt valg for deg som ønsker en kombisko til både trening og konkurranser. Den er fin til intervaller, raske turer og konkurranser for mosjonisten. Godt trente løpere kan bruke den til daglig mengdetrening. Tidligere utgaver har vært mer konkurransepreget enn denne, så den syvende utgaven er mer en treningsmodell.

Pris: 1400 kr.

Du finner Saucony Kinvara 7 i nettbutikken til dame her og herre her.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.