Til toppen

Test: Polar OH1


Polar OH1 er et armbånd for optisk pulsmåling som er lett å bruke for alle som foretrekker å måle pulsen uten pulsbelte. 

Henrik Nordtug
Löplabbet Trondheim

 


Polar OH1 kan brukes både opp mot klokker og mobiltelefon. Pulsmåleren er av samme type som Polar bruker på modellen M430 og M600, men i stedet for å ha målesensoren på baksiden av klokka er den på OH1 plassert på en armstropp. 

Optisk pulsmåling måler pulsen ved å lyse gjennom huden og måle blodstrømmen under overflaten. God optisk måling krever at man fester måleren stramt nok, at det ikke slippes inn for mye lys, og at det er nok blod som sirkulerer i området under måleren til at det fanges opp. Det siste punktet der er en av grunnene til at en ekstern optisk pulsmåler kan være et godt alternativ for mange.

Baksiden av klokken er på en del av kroppen der det stort sett er bein, sener og noen vener, men ikke så mye muskler, så på oversiden av håndleddet/underarmen vil det variere fra person til person hvor lett det er å få til gode målinger.

Du finner Polar OH1 i nettbutikken her

 

Polar OH1 kan alternativt festes lengre oppe på armen - enten på overarmen eller øverst på underarmen – hvor det er det mer muskler og blodårer som gir måleren bedre arbeidsvilkår.

 

 

OH1 kan kobles til både mobil og treningsutstyr som har Bluetooth Smart.  Den kan også brukes alene, hvor den da registrerer pulsen mens du trener, og overfører pulsdataene til appen Polar Flow etter økta. Måleren har batteritid på cirka 12 timer trening. Siden du har den direkte på huden holdes batteriet varmt også på kalde dager, så kulden skal ikke påvirke batteritiden drastisk (med mindre du løper i singlet ute på vinterstid).

 

 

Jeg har testet OH1 både på rolige økter og intervaller, og har variert mellom å koble den opp mot klokke, mobil eller bruke internminnet. Som referanse brukte jeg en klokke med «vanlig» pulsbelte. Jeg brukte OH1 primært på overarmen, men hadde også flere forskjellige økter med den på underarm og legg.

På rolig langkjøring fungerer den veldig bra uansett kroppsdel, den måler stabilt og holder godt følge med målingene fra pulsbelte. På intervaller fungerte det bra på både over- og underarm, men på leggen ble det ustabilt og armbåndet viste hele veien en lavere puls enn det som var reelt.

Polar OH1 er et smart produkt som gjør pulsmåling enkelt og tilgjengelig for mange. Den kan kobles til både mobil eller mange typer klokker, og også kan brukes uten å ha med noen mottaker på treningsøkta. Optisk måling på handleddet har for noen sine svakheter, og da kan Polar OH1 være et godt alternativ om du vil slippe belte rundt brystet.

Se Polar OH1 i nettbutikken vår