Til toppen

Test: Polar M200


Det enkle er ofte det beste, sies det. Med M200 ønsker Polar å reach’e ut til løpere og andre aktive som vil ha en enkel klokke, som funker bra til å logge det mest essensielle av trening og hverdagsaktivitet.

 


Det Polar lykkes med med i denne modellen er at begrensningene du ofte opplever i klokker i denne prisklassen er mindre synlige for løperen.

M200 har innebygd GPS, puls på handleddet, aktivitetsmåler og smartvarsler, og du får blant annet egendefinerte skjermbilder og stoppeklokke med lap-funksjon (rundetider). M200 scorer bra på nøyaktighet på både puls og GPS, og som på de tidligere modellene M400 og V800 kan du også på denne importere forskjellige aktiviteter til klokka.

 

Du kan også tilpasse skjerm ut fra hver enkelt treningsform, sånn at du kan ha et oppsett til løping, et til ski, sykkel og så videre. Klokka er vanntett, så du kan også bruke den til svømming.

 

Kjøp Polar M200

 

Liten skjerm, men lettlest info

Du har ikke veldig mange skjermbilder å velge i (tre skjermer med to linjer), men du setter opp skjermene selv og velger det aller viktigste, så kan du la resten vente til du har overført økta til Polar Flow. Skjermen er unødvendig liten, hadde man utnytta hele overflata hadde det vært nok plass til en ekstra linje på hver skjerm. Oppløsningen vekker minner fra tiden da Nokia 3210 var som mest populær, men tallene er tydelige og lettleste.

Det er ikke en egen knapp for bakgrunnslys på klokka, lyset skrur seg på automatisk når du vrir håndleddet opp foran deg. På tidligere Polar-enheter har jeg irritert meg over at denne funksjonen har vært for treg, mens på denne kommer lyset på kjapt nok, så du slipper å løpe fire-fem steg med armen foran deg før du kan lese av skjermen.

Det er to knapper på klokka, en på hver side av skjermen. På venstre side trykker du deg tilbake, mens på høyre side blar du videre ved å trykke kjapt, og velger deg inn i menyen ved å hold knappen inne et drøyt sekund. Når du løper skifter du skjerm ved å trykke fort på høyre, og tar rundetid ved å holde inne, du stopper økta ved å trykke til venstre. Enkelt og greit. Knappene er litt små, men fungerer fint selv om du er på farten. 

Selve skjermen og reima kan enkelt kobles fra hverandre, så du kan skifte farge på reima etter antrekk, sko eller humør. Silikonreima er behagelig å ha på, også når du strammer den til for trening. 

 

Du kan importere treningsøkter og treningsplaner fra Polar Flow til klokka, både dine skreddersydde og de forhåndsprogrammerte. Du kan velge treningsprogram ut fra hvilke mål du har og hvilket nivå du er på. 

 

 

Godkjent batterilevetid

Polar oppgir at batteriet må lades hver 6. dag hvis du har på smartvarsler og trener en time om dagen med både GPS og puls. Når jeg ikke hadde på smartvarslene holdt batteriet i litt over 8 treningstimer, da hadde jeg på både GPS og puls. Det er ikke spesielt lang batteritid, men heller ikke sånn at man må lade irriterende ofte.

Klokka måler ikke puls kontinuerlig gjennom døgnet, noe som gjør at batteritiden blir forlenget. Selv om du ikke får døgnmåling av puls har du en god aktivitetsmåler som måler antall skritt i døgnet, trappetrinn/etasjer, aktive minutter og søvnkvalitet. Inne på Polar Flow får du enkelt sett statistikk over hverdagsaktiviteten fra dag til dag. 

I tillegg til å være en god treningsklokke har M200 smartvarsler fra telefonen, så du får opp innkommende anrop, tekstmeldinger og andre ting som måtte dukke opp på telefonen din. 

 

Konklusjon

Polar har lyktes godt med å lage en ny modell for den som ønsker en enkel pulsklokke, som fungerer bra. Med en god GPS og nøyaktig pulsmåler er dette en fin klokke til å logge treningen sin med. Klokka er ikke noe ekstravagant, men det den lover, gjør den skikkelig. 

Polar M200 i vår nettbutikk