Til toppen

Test: Nike Free RN Distance


Tykkere og mer dempet enn «tvillingbrødrene sine». Nike Free RN Distance er en spennende sko til både lange distanser og raskere trening.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


Nike Free RN Distance bygger på samme idé som Free, men med mer mellomsåle og mer demping, spesielt i forfoten.

Da Nikes første Free-modell kom på markedet i 2005, ble den regnet som den første modellen for naturlig løping. Nå, over 10 år senere, er Free-konseptet større med flere modeller og denne våren har skoene fått en aldri så liten makeover. Med nye såler og nytt mønster er skoene blitt mer fleksible i både bredde- og lengderetning. Jeg har løpt noen turer med helt nye Free RN Distance og her er min vurdering.

 


Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 5

Vekt herre/dame: 249 g US 9/204 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 20 mm/16 mm 
Dropp: 4 mm 
 

 

 

Overdel og passform

Overdelen er sømløs og komfortabel med støttebånd på utsiden og innsiden av mellomfoten. Båndene fester seg til snøringen og gir deg mulighet til å tilpasse skoene godt slik at de sitter tett på foten. Skoene har ingen hælkappe, og kan derfor fint også brukes av deg som er øm i hæl og akilles.

Mellomsåle og yttersåle

Free RN Distance er som nevnt tykkere i mellomsålen enn de andre Free-modellene. Den er 20 mm i hælen og 16 mm i forfoten, noe som gir 4 mm dropp. Den er spesielt godt dempet i forfoten. Det ligger et mykt materiale mot fotbladet og et fastere materiale ned mot yttersålen. Det gir god komfort, men likevel et responsivt steg. 

 

Blått til gutta, rødt til damene. Skoene er mer anvendelige enn tidligere Free-modeller, slik at flere løpere kan bruke dem. 

 

Hvem passer den til?

Dette er en god oppgradering fra Nike. Den er mer anvendelig enn tidligere Free-modeller, slik at flere løpere kan bruke den. For aktive løpere fungerer den som en lett og smidig treningsmodell, og for mosjonisten er den et alternativ som intervall- og konkurransesko.

Pris: 1250 kr.

Du finner Nike Free RN Distance i nettbutikk til dame her og herre her.