Til toppen

Test: New Balance Zante v2


Zante er et godt valg for deg som ønsker en kombisko med mye demping og god respons.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


New Balance Zante v2 er en ny versjon av en komfortabel lettvekter med super støtdemping.

Nytt med modellen er at den har fått New Balance sitt mest støtdempende materiale, Fresh Foam, i hele mellomsålen. Man skulle tro den gode dempingen gikk ut over vekt og respons, men her har du en sko som fint kombinerer lav vekt, god energiretur og komfortabel støtdemping. Et godt valg både til rask og rolig trening. 

Stabilitet: 3
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 4

Vekt herre/dame: 243 g US 9/201 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 27 mm/21 mm 
Dropp: 6 mm

 

Overdel og passform

Overdelen er lutfig og sømløs med sveisede forsterkninger. Den er normalt bred med en komfortabel passform. Pløsen er festet til overdelen og skoen kan strammes godt rundt foten. 

 

Mellomsåle og yttersåle

Nytt i denne utgaven av Zante er skummet. Her har New Balance brukt Fresh Foam i hele mellomsålen. Fresh Foam er veldig støtdempende samtidig som det er lett og gir god respons. Så her får du både demping og god energiretur. Sålen har konkave sekskanter langs utsiden og konvekse langs innsiden. Det gir en sterkere innside som tilfører foten støtte slik at den styres rettere gjennom steget. 

 

Ved å ta i bruk datasåler i utarbeidingen av skoen, har New Balance kommet frem til en sko som støtter og demper på de stedene de ser det trengs.

 

Med 27 mm i hælen og 21 mm i forfoten har skoen en ganske tykk såle. Den har også yttersåle i karbongummi som gir god slitestyrke. Likevel er modellen lett. Den veier 243 gram i herre US 9 og 201 gram i dame US 7. Med 6 mm dropp inviterer skoen til et naturlig løpesteg.

 

Hvem passer den til?

Zante er en modell for deg som vil ha en kombisko til både rask og rolig trening. Her får du lav vekt, mye demping og god respons. Fungerer også som en konkurransesko for mosjonisten. 

Du finner New Balance Zante v2 i nettbutikk til dame her og herre her. Pris: 1400 kr.