Test: New Balance Vazee Prism

Vazee Prism er en komfortabel mengdetreningssko med fast og responsiv demping. Passer til både rolige og raske turer for mosjonisten, så vel som den aktive løperen.

Nyheten Vazee Prism fra New Balance er en rask og morsom mengdetreningssko. Den er blant alternativene for deg som har behov for noe støtte på både rolige og raske turer. 

Da New Balance lanserte serien «Vazee» høsten 2015, var lettvekteren Pace første modell ut. Det nye familiemedlemmet, Prism, er en mer stabil modell. Skoen er godt dempet, men likevel smidig. 

Stabilitet: 4
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 4
Vekt herre/dame: 280 g US 9/236 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 20 mm/12 mm 
Dropp: 8 mm 

Se flere filmer fra Löplabbet Norge på Vimeo.

Overdel og passform

Overdelen er uten sømmer og pløsen er festet i overdelen, noe som gir god komfort. Skoen kan snøres tett og godt på foten og har en behagelig passform.

Mellomsåle og yttersåle

Mellomsålen har Revlite, som er 30 % lettere enn resten av New Balance sitt EVA. Det gir god demping, men først og fremst god respons. Dermed får du en sko som er rask og morsom med mye løpsfølelse. Innsiden er fastere og gir noe støtte til deg som har en moderat overpronasjon. Yttersålen har ekspandert gummi i forfot. Det bidrar til en smidig stegavvikling, der foten ruller lett gjennom steget. 

Hvem passer den til?

Vazee Prism en tradisjonell løpesko med 8 mm dropp. Med lett støtte for overpronasjon er den en fin mengdetreningssko for deg som har behov for en middels stabil modell. Den passer deg som ønsker en litt fast mellomsåle med god respons. Prism er velegnet til både rolig og rask trening for mosjonisten, så vel som den aktive løperen. 

Du finner New Balance Vazee Prism i nettbutikk til dame her og herre her. Pris: 1400 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.