Test: New Balance Vazee Pace

En spennende nyhet som demper svært godt i forhold til den lave vekten. Her får du en veldig lett treningsmodell som gir en smidig og responsiv stegavvikling.

Nyheten Vazee Pace fra New Balance er en av de letteste modellene vi har på Löplabbet. Jeg har testet den på flere av vårens og sommerens løpeturer. Her er min vurdering. 

Denne høsten har New Balance lansert en helt ny linje: Vazee. Konseptet Vazee bygger videre på Fresh Foam som ble lansert i 2014. Pace er toppmodellen i serien og Löplabbet er eneste butikk i Norge som har den. Damemodellen veier kun 184 gram i US 7 og herremodellen 214 gram i US 9. Pace er med andre ord svært lett til å være en treningssko. Dette er takket være New Balance sitt nye mellomsålematerialet RevLite. Skummet bidrar nemlig til god demping og super respons, samtidig som vekten er 30 % lavere enn resten av New Balance sitt EVA. 

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame:  214 g US 9/184 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 16 mm/10 mm 
Dropp:  6 mm 

Overdel og passform

Overdelen er normalt bred. Den er sømfri med forsterkninger som gjør at den sitter godt på foten. Det myke hælpartiet gjør skoen til en god modell for deg som har såre eller ømme hæler.

Mellomsåle

Mellomsålen er laget av New Balance sitt nye mellomsålemateriale RevLite. Skummet er lettere enn tradisjonell EVA, men demper likevel veldig godt og har utmerket respons. Med 6 mm dropp er det lett å lande frempå foten, men modellen også hælløpere. Den har ingen forsterkninger på sålens innside, og er dermed best egenet for løpere med normalpronasjon.

Yttersåle

Yttersålen har forsterkede slitesoner under hælpartiet. Flekskanaler og ekspandert gummi i forfoten gir en fleksibel sko som bøyer lett i forfoten og sørger for en smidig stegavvikling.

Hvem passer den til?

New Balance Vazee Pace er en spennende nyhet som kan brukes av mange løpere. Det er ingen stabil modell, så skoen egner seg derfor best til løpere med normalpronasjon.

Den demper svært godt i forhold til den lave vekten, og sørger for en smidig og responsiv stegavvikling.

Vazee Pace er en god treningsmodell for den erfarne løperen – et godt valg på de raske turene. For mosjonisten er den velegnet til raske turer, intervalltrening og konkurranser.

Du finner New Balance Vazee Pace i nettbutikk til dame her og herre her.

Pris: 1300 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.