Test: New Balance Fresh Foam 1080

New Balance 1080 har blitt en helt ny sko – fortsatt med den gode kombinasjonen av lav dropp og suveren støtdemping.

1080 er en populær gammel slager fra New Balance. Denne våren har den fått en kraftig oppgradering med Fresh Foam i hele mellomsålen, derav det nye navnet Fresh Foam 1080.

Jeg har løpt noen turer med skoen, som fortsatt byr på lett vekt og super demping. Her kan du både se og lese min vurdering. 

Stabilitet: 4
Støtdemping: 6
Løpsfølelse: 4
Vekt herre/dame: 297 g US 9/252 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 20 mm/12 mm 
Dropp: 8 mm 

Overdel og passform

Overdelen i mesh er normalt bred og uten sømmer. Puster godt og gnager ikke. Et støttebånd er festet til snøringen og gjør at du får snørt skoen tett og godt i mellomfoten. Pløsen er festet til overdelen og bidrar til god komfort. Helt innerst mot fotbladet ligger et materiale som er mykere og mer behagelig enn tidligere.

Mellomsåle og yttersåle

Skoen har en solid platform som tar noe overpronasjon. Nytt med modellen er som nevnt sålematerialet, Fresh Foam, som ligger i hele mellomsålen. Fresh Foam er New Balances mest støtdempende materiale. Det er veldig lett og kombinerer demping og respons på en utmerket måte.

Den heksagonmønstrete sålen tilfører støtte ved å gi skoen en sterkere innside og mykere utside. Her er vårens damemodell.

Sålen har sekskantede kuber både i hælen og forfoten. Der kubene er strukket ut er sålen mer fleksibel, og der de er tettere er sålen fastere. På innsiden buler kubene utover, mens på utsiden buler de innover. Det gjør at skoen får en sterkere innside og mykere utside, og dermed tilfører lett støtte på innsiden av foten. Yttersåle med ekspandert gummi gjør at foten ruller lett gjennom steget. Skoen er mer fleksibel i forfoten enn før, så føttene får jobbe godt mot underlaget.

Med 20 mm i hælen og 12 i forfoten har skoen 8 mm dropp. Den er et trygt valg om du vil utvikle et mer naturlig løpesteg, men ønsker tryggheten i super demping om du lander på hælen.

Hvem passer den til?

New Balance Fresh Foam 1080 er en sko som passer mange, også tyngre løpere. Den er et godt alternativ for deg som ønsker en lett treningsmodell med mye demping. Best på de rolige turene. 

Du finner New Balance Fresh Foam 1080 i nettbutikken til dame her og herre her.

Pris: 1700 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.