Til toppen

Test: Inov-8 X-Talon 225


 

X-Talon 225 tar over for 190. Skoen passer raceren som vil holde høy fart i skogen.

Tor Fauske
Daglig leder, Löplabbet

 


X-Talon 225 er en ny modell fra britiske Inov-8. Terrengskoen har den gode kombinasjonen av lav vekt og suverent grep, og tar over for populære X-Talon 190.

I likhet med 190 har den lav vekt og godt grep, men mellomsålen har fått mer skum som gir god demping uten at du mister den gode kontakten med underlaget. 

Stabilitet: 2
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 6

Vekt unisex: 225 g
Såletykkelse hæl/forfot: 20 mm/16 mm 
Dropp: 4 mm 

 

Overdel og passform

Skoen har en sømløs overdel med forsterkninger som holder foten godt på plass, samtidig som den har god fleksibilitet. Passformen er smal med Inov-8s såkalte Precision Fit. Tåboksen er forbedret. Den er solid med sparkekant i fronten som gir god beskyttelse i nedoverbakker og over steiner. 

 

 

Mellomsåle og yttersåle

Profilen i denne modellen er lav. Den har 20 mm i hælen og 16 mm i forfoten, som gir 4 mm dropp. Mellomsålen har mer skum enn 190, hvilket gir god demping uten at du mister kontakten med underlaget. 

Yttersålen har en kombinasjon av aggressive knotter og en gummi som griper godt på alle typer underlag. Sålen er oppgradert med DUAL-C – en kombinasjon av medium og hard klebrig gummi som gir svært godt grep. Også knottene er forbedret for at gjørmen skal slippe raskt. Skoen sitter godt på våte steiner og røtter, samt gjørmete underlag.

 

Hvem passer den til?

Skoen passer deg som vil ha en rask og aggressiv modell til teknisk krevende underlag. Her er det ikke så mye demping, men du får god kontakt med underlaget og mye løpsfølelse. Velegnet til skogsløp og intervalltrening i ulendt terreng, eller som orienteringssko.

Inov-8 X-Talon 225 er tilgjengelig nettbutikken i unisex her. Størrelser oppgis i UK på alle Inov-8s modeller. Pris: 1550 kr.