Til toppen

Test: Inov-8 X-Claw 275


Nye X-Claw 275 er den første ordentlige hybriden, eller kombinasjonsskoen, i Inov-8-familien.

Tor Fauske
Daglig leder, Löplabbet

 


X-Claw 275 har et velkjente og suverene Inov-8-grepet, men en tykkere mellomsåle som gjør at kan brukes av mange og på flere underlag.

Modellen er kanskje det første seriøse forsøket fra Inov-8 på å lage en hybrid, altså en modell som kan brukes på flere underlag og som tåler strekk på asfalt og grus. 

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4

Vekt herre/dame: 275 g/275 g
Såletykkelse hæl/forfot: 27 mm/19 mm 
Dropp: 8 mm 

 

Passform og overdel

Overdelen har Standard Fit, det vil si en bredere passform. Dermed passer den bra til den norske gjennomsnittsfoten. Overdelen er sømløs og slitesterk, med sveisede forsterkninger i mellomfoten slik at du kan snøre skoen tett og godt på foten. Overdelen har en forsterkning i fronten slik at tærne er beskyttet.

 

Yttersålen har en god kombinasjon av grove og aggressive knotter og en gummi som griper godt på våte steiner og røtter, så skoen sitter godt på alle typer underlag.

 

Mellomsåle og yttersåle

Profilen er noe høyere enn i andre Inov-8-modeller. Den er 27 mm i hælen og 19 mm i forfoten, så her får du en godt dempet såle som gjør skoen velegnet til kombinasjonsterreng.

Yttersålen har en god kombinasjon av grove og aggressive knotter og en gummi som griper godt på våte steiner og røtter, så skoen sitter godt på alle typer underlag.

 

Hvem passer den til?

X-Claw 275 appellerer bredere enn Inov-8s modeller vanligvis gjør. Den har en mellomsåle som gjør at du kan løpe på en kombinasjon av asfalt, grus og i ulendt terreng. Dette er en terrengsko som passer mange typer løpere – for eksempel deg som liker lange rolige turer i skogen.

Snart finner du Inov-8 X-Claw 275 i nettbutikken til dame her og herre her. Pris: 1700 kr.