Test: Inov-8 Terraclaw 220

Løper du mye på sti og grus, eller starter turen på asfalt før du kommer til skogen? Da kan Terraclaw 220 være terrengskoen for deg. 

Terraclaw-modellene skal fylle et hull i Inov-8s sortiment med litt mer beskyttelse i form av demping, samt det gode grepet Inov-8 er kjent for.

Terraclaw 220 er en mindre aggressiv variant av bestselgeren X-Talon 212, og 220 er den letteste versjonen. Her er min vurdering av den.

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Vekt herre/dame:  220 g US 9/184 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 10 mm/6 mm 
Dropp: 4 mm 

 

Overdel og passform

Terraclaw 220 har en sømfri overdel med sveisede forsterkninger som sørger for at skoen sitter godt i mellomfoten. Med såkalt "Standard Fit", er modellen noe bredere i passformen enn andre Inov-8-modeller. Et bånd som går fra snøringen og ned under foten gjør likevel at skoen kan snøres godt rundt foten, slik at den sitter tett og godt. 

Den asymmetriske snøringen gjør at skoen sitter komfortabelt over vristen uten å gi noen trykkpunkter. Den forsterkede tåboksen beskytter føttene når du sparker borti steiner og røtter.

Mellomsåle og yttersåle

Skoen demper godt – bedre enn flere andre Inov-8-modeller – noe som er et pluss for deg som løper i variert terreng. I likhet med de andre modellene til Inov-8 har også denne gode knotter som sørger for skikkelig feste. Knottene er imidlertid ikke like aggressive som i de røffeste modellene, men utformingen gir godt grep både oppover og nedover.

Den sorte gummien i yttersålen er robust og slitesterk, mens den gule gummien er myk og klebrig. Skoen har et bånd som går fra hælen og frem til forfot og skaper en slags trampolineeffekt med god fleksibilitet og respons.

Hvem passer den til?

Dette er en sko for deg som løper i kombinasjonsterreng. Starter du løpeturen din på asfalt før du kommer inn i skogen, og løper i variert, men snilt terreng med litt grus og fine, plane stier, kan dette være skoen for deg. 

Konklusjon

Terraclaw 220 fungerer på turer i ulendt terreng, men er ikke modellen for deg som trenger maksimal trygghet i teknisk terreng. Grepet er bra – også på våte steiner og røtter. I tillegg er den lett i vekt. Herremodellen veier 220 gram i størrelse 42,5 og damemodellen veier 184 gram i størrelse 38.

Du finner Inov-8 Terraclaw 220 i nettbutikken til dame her og herre her.

Pris: 1550 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.