Til toppen

Test: Inov-8 Mudclaw 300


Lav og trygg såle. God demping og godt grep. Mudclaw 300 er skoen som funker på det meste av underlag. 

Torben Wendler
LÖPLABBET Strømmen

 


År etter år leverer Inov-8 terrengsko med grep av ypperste klasse. De har rett og slett funnet den rette gummimiksturen, slik at man alltid føler seg trygg selv i de røffeste løypene. Mudclaw 300 er ikke noe unntak.

Mudclaw 300 er en av mengdemodellene for terrengløperen. Modellen har eksistert lenge, men ble først en del av Löplabbets sortiment våren 2015. 

 


Stabilitet: 2 
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 4

Vekt unisex: 300 g US 9
Såletykkelse hæl/forfot: 15 mm/9 mm 
Dropp: 6 mm 
 

​​​​​​

 

 

Mens andre Inov-8-modeller som X-Talon 212 og Mudclaw 265 har nokså lette overdeler, er overdelen i Mudclaw 300 kraftig forsterket. Materialet fremstår som veldig slitesterkt, slik som i VJ Irock. Mudclaw 300 vil tåle flere turer enn X-Talon 212. Også tåboksen er forsterket slik at tærne er godt beskyttet mot støt fra steiner og røtter. 

Overdelen er bearbeidet med Durable Water Repellent (DWR) – et materiale som holder en del vann og gjørme ute, og slipper ut igjen det vannet som har kommet inn. 

 

Passform

Passformen har Precision Fit som holder foten godt på plass i skrålier. Skoen passer de fleste føtter, men har du smale føtter kan den oppleves noe romslig. Det trenger imidlertid ikke være negativt. Da har du nemlig god plass til en litt tykkere neoprensokk slik at du holder deg varm på beina om du blir bløt. Passformen er nok ikke like smidig og sokkelignende som hos andre konkurrenter, men skoen beskytter bedre enn lettere modeller.

 

 

Mellomsåle

Mudclaw 300 har som nevnt vært lenge på markedet. Denne versjonen har fått en oppgradering med svært gode forbedringer. Blant annet er sålen lavere og ikke like buete som den har vært før. Det gir bedre bakkekontakt og bidrar til å forhindre overtråkk. Det harde materialet «Meta Shank» er innkapslet i mellomsålen for å stive opp skoen og gjøre den stødig og trygg i ulendt terreng. 

Sålen føles relativt myk, men er litt stivere i mellomfoten enn X-Talon 212 og andre lettere modeller. Med EVA i mellomsålen gir den godt med demping når du beveger deg ut på partier med grus eller asfalt. Dropp på 6 mm fremmer et isett under kroppens tyngdepunkt, men skoen fungerer godt også til deg som lander på hælen.

 

Yttersåle

Den klebrige gummien i yttersålen gir veldig bra grep på sleipt underlag. Skoen har svært solide knotter som sørger for feste også i gjørma. Jeg har brukt denne skoen mye på langturer i terreng og på sti, og faktisk også som vintersko. Den myke gummimiksen i yttersålen gir utmerket feste selv på snø og noe slaps. I kombinasjon med en litt tykkere våtsokk er denne skoen min mengdetreningsfavoritt vinteren gjennom.

 

Hvem passer den til?

Jeg som konkurrerer ville valgt en smidigere sko i konkurransesituasjon, men jeg bruker gjerne Mudclaw 300 til mengdetrening. Skoen passer deg som vil utforske terrenget utenfor de store stiene og grusveiene. Den gir trygge opplevelser i terrenget og er et godt valg for deg som er nybegynner. Ettersom den demper godt, passer den bra også for tyngre løpere. Selv når føret er sleipt etter en natt med mye regn, sitter skoen godt på foten og gir feste i skrålier og på våte steinpartier. Med en relativt bred passform passer den mange føtter. 

Skoen har ikke støtte for overpronasjon, men jeg mener den kan brukes også av deg som overpronerer så lenge sålen ikke blir for myk og du får følelsen av å dette innover. 

 

Konkusjon

Mudclaw 300 vil helt sikkert få mange tilhengere, både blant nybegynnere og erfarne løpere, til tross for at den har en noe romslig passform. Den er holdbar og slitesterk og tåler selv de tøffeste forholdene. 

Pris: 1425 kr.

Her er skoen i nettbutikk (unisex).