Til toppen

Test: Icebug Acceleritas OCR RB9X


Icebug Acceleritas er en komfortabel terrengsko med supert grep. God til krevende terreng.

Tor Fauske
Daglig leder, Löplabbet

 


Med lav vekt, lav dropp og såleprofil, samt fleksibel såle, gir Icebug Acceleritas god kontakt med underlaget i krevende terreng. 

I Norge er Icebug mest kjent for vinterpiggsko, men de har også laget en god serie med terrengsko. I høstens sortiment finner du to spennende modeller fra Icebug: Zeal og Acceleritas.

Acceleritas er den letteste og finnes i to versjoner: Acceleritas 5 og Acceleritas OCR RB9X. Sistnevnte er hinderløpsversjonen med pigger under mellomfoten, som gjør at den griper godt på hindrene du skal forsere i et hinderløp. Ved siden av dette er skoene helt like. Den du finner i våre hyller er hinderløpversjonen, Acceleritas OCR RB9X.

Stabilitet: 2
Støtdemping: 2
Løpsfølelse: 5

Vekt herre/dame: 230 g/190 g
Såletykkelse hæl/forfot: 17 mm/13 mm 
Dropp: 4 mm 

 

Passform og overdel

Normalt bred overdel som kan snøres tett på foten slik at den sitter godt også for smalere føtter. Den er slitesterk i et ikke-absorberende nylon-materiale og trekker derfor lite vann. Skoen holder deg ikke tørr på beina, men den holder ikke på vannet, noe som gir svært lett våtvekt. Et godt alternativt for deg som driver med swimrun! 

 

Modellen har en slitesterk i et ikke-absorberende nylon-materiale. Skoen holder deg ikke tørr på beina, men den holder ikke på vannet, noe som gir svært lett våtvekt. Et godt alternativt for deg som driver med swimrun.

 

Mellomsåle og yttersåle

Sålen har lav profil. Den er 17 mm i hælen og 13 mm i forfoten, så her får du god kontakt med underlaget. Kun 4 mm dropp.

Icebug har flere ulike grepteknologier og RB9X (uttales «rubber nine extreme») er deres grepteknologi for upiggede sko. Gummiblandingen brukes i sko til sommerunderlag, slik som Acceleritas, og er utviklet for å gi suverent grep på sleipt underlag. Tidligere har yttersålen vært et ankepunkt, men nå har Icebug klart å kombinere gode og aggressive knotter med en gummi som sitter godt på våte steiner og røtter. Det gir en modell som passer alle typer underlag i terrenget. Det traktordekklignende mønsteret og de strategisk plasserte knottene hindrer gjørme i å feste seg. 

 

Hvem passer den til?

Acceleritas er en modell for de raske treningsturene i krevende og teknisk terreng. Den lave profilen i sålen gjør at du får tett og god kontakt med underlaget. Her får du også en sko som gjør deg godt rustet til å takle hindringer i hinderløp. Styr unna dersom du må ha god demping og løper mest på plant underlag. 

Modellen er tilgjengelig i nettbutikken her: dame og herre. Pris: 1300 kr.