Test: Hoka Tracer

Hoka Tracer byr på super demping og mye løpsfølelse til variert trening. Dette er en sko som kan brukes av mange, enten til trening eller konkurranser.

«Pro2Lite» er Hokas nye, spennende konsept for konkurransesko. Ideen er å gi både «protection» og «propulsion», altså beskyttelse og fremdrift. To nok så motstridende egenskaper. 

Planen til Hoka var tre modeller, men foreløpig er kun to satt i produksjon. Vi har gått for Tracer, en sko som kan brukes både til trening og konkurranser. Skoen veier kun 160 gram i US 7 dame og 190 gram i US 9 herre. Den skiller seg ut ved at den har ekstremt god demping til å være så lett.

Stabilitet: 3
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame: 190 g US 9/160 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 22 mm/18 mm 
Dropp: 4 mm 

Overdel og passform

Hoka er jo kjent for ganske tykke mellomsåler. Med 22 mm i hælen og 18 i forfoten er denne modellen mer tradisjonell. Overdelen er svært lett. Den har ingen polstringer, dermed sparer man noe vekt. Den er laget i komfortabel mesh uten sømmer og har noe støtte i hælen.

Sesongfarge høsten 2016. Svart og gult til gutta, og grønt og rosa til jentene.

Mellomsåle og yttersåle

Tracer har et mykere materiale i hælen og et fastere materiale i forfoten. Det gir en fin kombinasjon av demping i hælen og respons i forfoten. Landingen blir stabil og trygg, med rask overgang til et effektivt fraspark. Yttersålen har god holdbarhet med slitegummi på steder som er utsatt for slitasje.

Todelt Pro2Lite-mellomsåle kombinerer beskyttelse og fremdrift. Materialet er fast i forfoten og mykere i hælen. 

Hvem passer den til?

Modellen er veldig lett. Samtidig har den tradisjonell støtdemping, så jeg tror den passer mange typer løpere. Den er en ypperlig treningsmodell for den erfarne løperen, og for mosjonisten er den en spennende sko til intervalltrening og løp. Den gode dempingen gjør den til en fin startsko dersom du skal kjøpe din første lette modell. 

Hoka Tracer finnes i nettbutikken til dame her og herre her. Pris: 1600 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.