Til toppen

Test: Hoka Clayton


Hoka Clayton er en spennende treningsmodell for deg som vil ha god demping, men lav vekt.

Tor Fauske
Daglig leder, Löplabbet

 


Clayton er en sko for både trening og konkurranser med treningsskoens demping og konkurranseskoens vekt og respons. Her er min vurdering av den.

Hoka Clayton er ny i hyllene våre denne høsten. I likhet med Tracer er den en del av Hokas konkurransekonsept «Pro2lite» – sko som kombinerer både beskyttelse og fremdrift.

Stabilitet: 4
Støtdemping: 6
Løpsfølelse: 5

Vekt herre/dame: 235 g/198 g
Såletykkelse hæl/forfot: 24 mm/20 mm 
Dropp: 4 mm 

 

Passform og overdel

Overdelen er normal til litt bred. Den er lett, uten sømmer og med limte forsterkninger som gjør at den sitter godt både i mellomfoten og forfoten. Ingen hælkappe gjør at den sitter komfortabelt rundt hælen. Sålebasen er ganske bred og gir en stødig platform. 

 

 

Mellomsåle og yttersåle

Clayton er tynnere i mellomsålen enn Hokas modeller normalt er, med 24 mm i hælen og 20 mm i forfoten, og dermed 4 mm dropp. Mellomsålen er todelt: en mykere hæl for demping og en fastere forfot for bedre respons. Slik lander du trygt og stabilt samtidig som du ruller raskt gjennom steget og får et effektivt fraspark. 

Clayton er mer dempet enn Tracer, men mellomsålen er fastere enn tradisjonelle Hokamodeller, så dette er et av de raskere medlemmene i familien. Yttersålen har en kombinasjon av mellomsåle og yttersåle med R-MAT-gummi som gjør den mer slitesterk, samt byr på respons og grep.

 

Yttersålen har en kombinasjon av mellomsåle og yttersåle med R-MAT-gummi som gjør den mer slitesterk, samt byr på respons og grep.

 

Hvem passer den til?

Skoen befinner seg midt mellom treningsmodell og konkurransesko og passer deg som vil ha en litt raskere modell fra Hoka. Egner seg bra til langkjøring, raskere trening og konkurranser. For den aktive utøveren er den en fin treningsmodell, mens for mosjonisten er den fin til intervaller og mosjonsløp.

Du finner Hoka Clayton i nettbutikken til dame her og herre her. Pris: 1800 kr.