Til toppen

Test: Garmin Vivoactive


Tynn og lett på armen, stappfull av nyttige funksjoner og veldig enkel å bruke. Dette er klokken for deg som vil ha litt av alt. 

Henrik Nordtug 
LÖPLABBET Trondheim

 


Garmin Vivoactive er treningsklokke, aktivitetsmåler og smartklokke i ett. Jeg har trent med klokken en god stund og kommer ikke til å bytte den ut med det første. 

Klokken lar deg velge mellom flere aktiviteter: Løping, gange og sykkel inne og ute, samt svømming i basseng og golf.

 

 

Velg mellom løping, sykkel, svømming, golf og gange. Vivoactive er en klokke med mange bruksområder som kommer til å bli en favoritt hos flere løpere.

 

I likhet med Garmin FR 620, har klokken en trykkfølsom berøringsskjerm – en skjerm som er noe tregere enn en mobiltelefonskjerm. Klokken er ypperlig til trening, ettersom den fungerer like bra når den er våt, når du er kald på fingrene, eller når du har på hansker. 

Det er en knapp på hver side av klokken – en for bakgrunnslys og en for start/stopp. Menyene er oversiktlige og lette å finne frem i. Skjermbildet settes enkelt opp for hver aktivitet og du får tre datalinjer på hver skjerm. I motsetning til andre klokker gir Vivoactive deg mulighet til å endre antall datalinjer dersom du ønsker større tall. Selv syns jeg ikke det har vært noe problem å lese av skjermen under trening. 

 

 

Treningsfunksjoner

Når du trener har du tre skjermbilder å velge mellom og som nevnt får du opp tre linjer på hvert bilde. Når det gjelder informasjon i displayet har Vivoactive færre valgmuligheter enn flere andre klokker, men du får opp det mest sentrale og kan blant annet følge med på totaltid, rundetid, fart, distanse, puls og snitt.

Du bruker touchskjermen til å bla mellom skjermbildene og trykker nederst til venstre på skjermen for å ta rundetider. Du kan også trykke på menymerket underveis i økta for å legge inn intervaller eller endre på skjermbilder og innstillinger. 

Siden klokken er så tynn og lett, er den veldig god å trene med. Når jeg har trent med den er det nesten så jeg har glemt at den er der… Men setter du på et vibrasjonsvarsel for hver kilometer, blir du minnet på den lette og komfortable treningspartneren som er med deg. 

 

Smartklokken er ekstremt tynn og veldig lett. Derfor er den svært komfortabel på håndleddet. Det stilrene og enkle designet gjør at den også er en fin hverdagsklokke. Selv om den er minimalistisk, tåler den mye.

 

GPS

GPS’en er rask og stabil. Når jeg løper hjemmefra går det sjelden mer enn ti sekunder fra jeg trykker på knappen til den har funnet GPS-signal. I tillegg til å spore løpeturen din og gi deg fart og distanse, har klokken en tilbake-til-start-funksjon med en pil som viser retning og avstand til startpunktet ditt.

 

Sykkel og svømming

Til sykkel er klokken kompatibel med en kadensmåler, men ikke wattpedaler. Ønsker du de beste sykkelfunksjonene bør du heller vurdere Garmin FR920 eller Fenix 3.

Til svømming bruker klokken akselerometeret til å måle svømmetakene og gir deg et mål på hvor effektivt du svømmer. Når du legger inn bassenglengden registrerer klokken automatisk hvor mange lengder du har svømt. Du får ikke puls mens du svømmer.

 

Aktivitetsmåler

Ved hjelp av en bevegelsessensor måler klokken aktivitetsnivået ditt både når du trener og når den er i klokkemodus. Klokken gir deg daglige mål etter at du har laget en Garmin-bruker og lagt inn informasjon om deg selv og aktivitetsnivået ditt. Du får varsler når du har vært inaktiv for lenge, og jo lenger du har vært i ro, desto mer må du bevege seg for å for å få bort varselet.

Aktivitetsmåleren er et nyttig verktøy som gir deg god oversikt over hverdagsaktiviteten din. For mange gir en aktivitetsmåler ekstra motivasjon til å øke aktivitetsnivået eller til å ta noen ekstra skritt på treningsfrie dager. 

 

 

Smartfunksjoner

Dersom du parer klokken med mobiltelefonen din via Bluetooth Smart, får du opp varsler som anrop og meldinger, og eventuelt ogsåvvarsler fra apper som Facebook, Snapchat og lignende. Det eneste den ikke tar imot er faks. Den har også en «finn telefon»-funksjon for deg som av og til glemmer hvor du har lagt fra deg mobiltelefonen. Trykk på klokken og du får en gradvis økende ringelyd på telefonen. Funksjonen krever at du er innenfor rekkevidden til Bluetooth. Hvis telefonen har sklidd mellom sofaputene finner du den på et blunk, men det blir verre dersom den falt ut av jakkelommen da du løp hjem fra jobb.

Spesifikasjoner

Mer informasjon om produktet:

  • Batteri og batterilevetid: Oppladbart litiumbatteri. Varer opptil 3 uker (10 timer i GPS-modus)
  • Vanntetthet: 5 ATM
  • Skjermoppløsning: 205 x 148 piksler
  • Skjermstørrelse: 28,6 x 20,7 mm (B x H)
  • Fysiske mål: 43,8 x 38,5 x 8,0 mm

 

 

Konklusjon

Garmin Vivoactive er en knallbra klokke med mange bruksområder og kommer nok til å bli en favoritt hos mange løpere. Klokken har alle de grunnleggende funksjonene de fleste er ute etter i en multisportklokke, samtidig som den er enkel i bruk og koster mindre enn de mest avanserte klokkene. Er du blant dem som vil ha en klokke som gir deg litt av alt, får du mye for pengene med Garmin Vivoactive. 

På Löplabbet får du klokken i sort og hvitt både uten og med pulsbelte. Klokkene ligger på henholdsvis 2400 kr og 2900 kr. Dersom du har du en Garminklokke fra før, er klokken kompatibel med det gamle beltet.