Test: Garmin FR 225

FR 225 er Garmins første klokke med pulsmåling på håndleddet. Den har de samme nyttige treningsfunksjonene som forgjengeren FR 220, men er hakket mer praktisk.

FR 225 er en oppgradering av svært populære FR 220. Nyheten er lik forgjengeren på mange områder, men endringene som er gjort er veldig spennende. 

Garmin bruker den samme optiske sensoren som Tomtom, Adidas, Fitbit og flere andre produsenter. Sensoren leser blodstrømmen i den store venen på oversiden av armen. Jeg har testet flere ulike klokker som måler puls på håndleddet og får akkurat de samme målingene som jeg gjør med et pulsbelte. Skal du få korrekt måling, krever det at du husker på følgende:

  • Ha klokken lenger opp på armen enn du vanligvis ville hatt den. Ligger klokken over kulen på håndleddet kommer den optiske måleren litt opp fra huden og klarer ikke lese blodstrømmen like bra
  • Pass på at midten på klokken ligger over den største blodåren på oversiden av underarmen
  • Tørk av sensoren før bruk, slik at ikke svetten fra forrige økt ligger som en hinne over leseren
  • Pass på at klokken sitter stramt nok og ligger stabilt på armen. Klokken skal ikke bevege seg rundt på armen når du løper

Garmin har lagt en utskiftbar silikonring rundt pulsmåleren for å hindre lys og svette i å komme inn og forstyrre pulsmålingen. Silikonringen bidrar også til at klokken kjennes myk og komfortabel mot armen, selv om den sitter stramt.

Løpeklokke

Når det kommer til treningsfunksjoner, skiller ikke FR 225 seg mye fra forgjengeren FR 220. Noe av grunnen til at FR 220 har slått bra an, er fordi den har alle funksjonene du trenger i en løpeklokke, men ikke mer enn det. Samme gode strategi har de valgt for FR 225.

Resultatet er en enkel og oversiktlig klokke som gir relevant informasjon som for eksempel tid, fart, distanse, puls og snitt. I det ene skjermbildet får du opp et speedometer som viser pulsen din og hvilken sone du ligger i. Resten av skjermbildene setter du opp selv. Du velger opptil fire datafelter for hvert skjermbilde.

Klokken har fargeskjerm med god kontrast der farger og tall er tydelige og lette å følge med på når du løper. Den har ikke touchskjerm, men med gode knapper, samt logisk plassering og bruk, er det superenkelt å finne frem i menyene.

FR 225 er ikke kompatibel med Connect IQ. Dermed kan du ikke laste inn andre funksjoner eller skjermbilder enn det som finnes i klokken fra før. Du får heller ikke smartvarsler fra telefonen på klokken.

Aktivitetsmåler

FR 225 har en aktivitetsmåler som måler hverdagsaktivitet og søvnmønster, men den måler ikke puls gjennom hele døgnet. Klokken gir deg beskjed når du har vært inaktiv for lenge og kan for mange motivere til å få inn ekstra aktivitet gjennom dagen. Hverdagsaktiviteten din lastes automatisk opp til mobilen via Bluetooth og i Garmin Connect får du oversikt over økter og aktiviteter fra dag til dag. 

Konklusjon

Jeg tror FR 225 blir en veldig populær klokke. Den har de samme nyttige treningsfunksjonene som forgjengeren, samtidig som pulsmålingen på håndleddet gjør den mer praktisk. Dessuten sitter den komfortabelt på armen med en myk reim som ikke klemmer selv om den sitter stramt.

Klokkedetaljer:

  • Vanntett til 5 ATM (50m).
  • Batteritid: 6 uker i klokkemodus, 8 timer i GPS-modus.
  • Vekt: 54 gram.
  • Tykkelse: 16 mm.

Pris: 2900 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.