Til toppen

Test: CW-X StabilyX Tights


CW-X StabilyX Tights er en kompresjonstights med integrerte støttebånd som sørger for muskel- og leddstøtte. Vi har testet tightsen på flere typer treningsøkter. 

Kristine Berg Marhaug
FYSIOTERAPEUT Löplabbet Oslo

 


CW-X er et amerikansk merke som lager kompresjonstøy som skiller seg fra mye annet kompresjonstøy på markedet. Spesielt med CW-X-tightsene er båndene som gir god støtte til både muskulatur og ledd. 

Teknologien bak produktene er utviklet i Japan. På laben har de sett at støtten gir bedre støtdemping til leddene og reduserer vibrasjonen i muskulaturen under aktivitet. 

Kompresjonen i tightsene fungerer som i annet kompresjonstøy, og gir god effekt både før, under og etter trening. Før trening øker den blodsirkulajsonen og sørger for at musklene kommer godt i gang før treningsøkten. Under trening gir tightsen støtte til muskler og ledd, og etter trening kan kompresjonen være med på å redusere restitusjonstiden.

 

Passform

Materialet består av Lycra og Coolmax som sørger for god svettetransport og en avkjølende effekt. Tightsen har en tett og god passform, og sitter spesielt godt rundt mage og korsrygg. Sammenlignet med andre merker vi har testet, holder den seg godt på plass og glir ikke ned, selv ved høyintensiv trening. 

 

 

Hvem passer den til?

Tightsen passer løpere på alle nivåer og kan også brukes til andre treningsformer enn løping, som for eksempel styrketrening. Den passer utmerket til aktviteter med bevegelser sideveis.

Støtten er spesielt god rundt kneet og kan være med på å forebygge og beskytte mot skader, eller fungere som et støtteprodukt ved skade. Tightsen fungerer spesielt godt dersom du er plaget med løperkne, trenger ekstra støtte og stabilitet til kneleddet, opplever ubehag på grunn av vibrasjon i musklene når du løper lange løp og i nedoverbakke, eller dersom du opplever ubehag i nedre del av rygg når du trener. 

CW-X StabilyX Tights finnes til både dame og herre og i flere fargevarianter. Du finner produktet i nettbutikken til dame her og herre her. Disse finnes også i kort versjon

Pris: 1300 kr.