Test: Brooks PureCadence 5

Brooks PureCadence 5 er en oppgradering av en populær lettvekter. Den er lett og morsom og gir god kontakt med underlaget.

PureCadence 5 er et alternativ for alle som har brukt PureFlow tidligere. Skoen er lettløpt med en god kombinasjon av støtdemping og fleksibilitet. 

Mange av kundene våre har løpt mye med Brooks PureFlow. Dessverre var den nyeste utgaven av skoen for myk, og vi valgte den bort til fordel for Brooks PureCadence denne våren. I likhet med Flow er Cadence en lett og fleksibel sko som bidrar til et naturlig løpesteg. Her er min vurdering av skoen.

Stabilitet: 4
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame: 275 g US 9/224 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 18 mm/14 mm 
Dropp: 4 mm 

Se flere filmer fra Löplabbet Norge på Vimeo.

Overdel og passform

Overdelen er normalt bred med innovativ 3D Fit Print, som gir en mer tilpasset passform. Med støttebånd i mellomfoten får du snørt skoen tett og godt på foten. Hælkappen er solid og gir god støtte til hælbenet. 

Overdelen har innovativ 3D Fit Print, som gir en mer tilpasset passform med god støtte rundt mellomfoten.

Mellomsåle og yttersåle

Føttene har en bred og stødig platform å lande på. Mellomsålen har god støtdemping tilpasset løperen med BioMoGo og DNA. Guide Rails på begge sider gir skoen lett stabilitet tilpasset påkjenningen. 

Mellomsålen er todelt. Det hvite materialet er et mykere EVA, mens det blå (grønt på damemodellen) som går fra hælen og langs med skoens innside er fastere. Dermed gir skoen god støtte på innsiden, samtidig som du får god støtdemping og fleksibilitet på utsiden. Materialet er også fastere under tåballen slik at du får god kontakt med underlaget.

Mellomsålen er todelt. Det hvite materialet er et mykere EVA, mens det fargede som går langs innsiden er fastere. Dermed gir skoen god støtte på innsiden, samtidig som du får god støtdemping og fleksibilitet på utsiden. Her er damemodellen avbildet.

Mellomsålen er 18 mm i hælen og 14 mm i forfoten – altså 4 mm dropp. Lav dropp og avrundet hæl gjør PureCadence til en god modell for løpere som ønsker å jobbe mot en naturlig løpeteknikk med landing lenger frem på foten. Yttersålen har kun slitesoner i forfoten og hælen. Midt under foten er det kun EVA. Gode flekskanaler gir en lett og smidig modell. 

Hvem passer den til?

PureCadence 5 er et alternativ for alle som har brukt PureFlow tidligere. Skoen er lettløpt med en god kombinasjon av støtdemping og fleksibilitet. Den egner seg godt til raskere turer og konkurranser for mosjonisten, eller som en lett treningsmodell for den mer erfarne løperen.

Pris: 1450 kr.

Du finner Brooks PureCadence 5 i nettbutikk til dame her og herre her.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.