Nettbutikken
Informasjon og inspirasjon
Mann løper raskt

Test av løpsøkonomi

Hvilken konkurransesko har størst positiv effekt på din løpsøkonomi? Denne våren kan du ta med deg din egen skopark og få testet det på Löplabbet Lade og Oslo sentrum.

Moderne konkurransesko har en beviselig effekt på løpsøkonomien. Ved å måle oksygenforbruket ditt på samme hastighet i forskjellige sko får du tall på hvilke sko du løper mest effektivt med.

Gjennomføring av testen

Du møter ferdig oppvarmet til booket tid og har med tre par sko som du ønsker å teste. Rekkefølgen på skoene trekkes tilfeldig og du løper fem minutter i hver sko, to ganger. Rekkefølgen av skoene blir A-B-C-C-B-A. Selve testen løpes med en maske som måler oksygenopptaket ditt, disse målingene gjør vi i samarbeid med Oxyflow.

Hastigheten du løper på er opp til deg, men premisset for å få pålitelige målinger er at du ikke løper så fort at intensiteten øker gjennom testen. Det betyr at du skal kunne løpe 6x5minutter uten å komme opp mot den anaerobe terskelen. I tillegg til hastigheten må du ta stilling til hvilke sko du ønsker å teste. Du tar med sko fra din egen skopark.

Om du ønsker å teste effekten skoene har for deg målt i % forbedring så tar du med to par konkurransesko og et par referansesko som er ca samme vekt som de to andre. Hvis du vil sammenligne tre konkurransesko opp mot hverandre for å se hvilke du bruker minst energi i, så dropper du referanseskoene.

Om du vil diskutere skovalget og/eller hastighet på testen, kontakt testansvarlig på Löplabbet Lade, henrik@loplabbet.no eller Oslo sentrum, tora.husum.kristensen@loplabbet.no

  • 3 par sko / 45 min
  • Löplabbet Oslo sentrum og Löplabbet Lade
  • Kr 1500,-

Booking Löplabbet Oslo sentrum

Booking Löplabbet Lade