Test: Asics Dynaflyte

Dynaflyte er en helt ny treningsmodell som gir demping og komfort uten å bli for tung.

Dynaflyte er den første modellen som tar med seg en del av teknologien fra den avanserte mengdeskoen MetaRun.

Dynaflyte er den store Asics-nyheten på Löplabbet denne høsten. Den har Asics nye skum, Flytefoam, i hele mellomsålens lengde. Materialet er svært lett med god holdbarhet, og sørger for en sko som demper godt, uten at den blir tung.

Stabilitet: 4
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame: 270 g/230 g
Såletykkelse hæl/forfot: 20 mm/12 mm 
Dropp: 8 mm 

Test: Asics Dynaflyte fra Löplabbet Norge på Vimeo.

Passform og overdel

Overdel i refleks, med normalt bred passform. Den er helt sømløs og gir dermed høy komfort uten noen trykkpunkter. 

Sømløs og komfortabel overdel med refleks. Inni skoen ligger Ortholite såler som demper og ventilerer.

Mellomsåle og yttersåle

Spesielt med denne modellen er det mellomsålen. Her har Asics brukt sitt nye materiale, FlyteFoam, som er betydelig lettere enn tradisjonelt EVA. Skummet har samtidig forsterkede fibre som gir en god kombinasjon av støtdemping og respons. Du får spesielt god demping i forfoten. I tillegg til Flytefoam har skoen SoLyte øverst mot fotbladet og Gel-pute i hælen for ekstra komfort, samt Ortholite innersåler som demper og ventilerer.

Yttersålen har to materialer. Det blå gir slitestyrke, mens det grønne er ekspandert gummi som sørger for god løpsfølelse. Flekskanalene i forfoten gjør at skoen bøyer godt.

Yttersålen har to materialer. Det blå gir slitestyrke, mens det grønne er ekspandert gummi som sørger for god løpsfølelse. Flekskanalene i forfoten gjør at skoen bøyer godt.

Hvem passer den til?

Asics Dynaflyte er en lettere treningsmodell som kombinerer god støtdemping med respons, og et fint alternativ for deg som ønsker en kombinasjonssko til både rolig og rask trening. Skoen er imidlertid ikke den beste på de raskeste turene eller korteste konkurransene.

Asics Dynaflyte er tilgjengelig i nettbutikken her.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.