Test: Altra Superior 2.0

Altra Superior 2.0 er lett, komfortabel og smidig å løpe med.

Her får du god demping i forfot og god kontakt med underlaget. En spennende nyhet for deg som er opptatt av en naturlig løpeteknikk. 

Altra er et relativt nytt merke. Det er tre ting som kjennetegner Altras modeller. De er romslige i tåboksen, slik at tærne får plass til spre seg helt når du belaster foten. Mellomsålen har 0 mm dropp, som betyr at den er like tykk i forfoten som i hælen, og modellene har kjønnsspesifikt design med egen dame- og herrelest. Jeg har løpt med nyheten Altra Superior 2.0. Du kan både se og lese min vurdering av den.

Stabilitet: 3
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 5
Vekt herre/dame:  255 g US 9/213 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 21 mm/21 mm 
Dropp: 0 mm 

Overdel og passform

Ettersom Altra Superior er en terrengmodell er overdelen mer robust og slitesterk enn i en vanlig asfaltmodell. Den har få sømmer og tørker fort. Altra har valgt å bruke et Rip-Stop-materiale som tåler turer blant kvist og kvast.

Passformen er bred i forfoten og gir tærne god plass til å jobbe. I mellomfoten og hælen er den smalere og den sitter godt når du beveger deg i ulendt terreng. Modellen er liten i størrelsen, så prøv minst et halvt nummer større enn du pleier å bruke. 

Dersom du beveger deg mye i stein og ur, kan du ta ut den løse innersålen og legge inn en litt hardere såle som beskytter mot spisse steiner. Du kan også få kjøpt en utstikker til hælen, som legger seg rundt EVA-en og gir bedre grep når du løper i nedoverbakke.

Mellomsåle

Mellomsålen er like tykk i hælen som i forfoten. Den er laget av EVA og Altras dempede, responsive materiale «A-bound». Dempingen er myk og god, spesielt i forfoten, noe som er et pluss når du løper med nulldroppsko. 

Yttersåle

Yttersålen er røffere og mer slitesterk enn i en asfaltmodell. Den har «Sticky rubber» og knotter som gir godt feste i våt og myk skogsbunn. Løper du mye på våte steiner, røtter og nakent fjell, kan skoen bli for glatt.

Hvem passer den til?

Altra Superior 2.0 er en super modell for både nybegynnere og erfarne løpere som er opptatt av naturlig løpeteknikk og som altså lander lenger frem på foten. Den flate, fleksible sålen demper godt og gir god og trygg kontakt med underlaget. Skoen er lett og smidig å løpe med og egner seg til turer på sti, grus og offroad. Hælløpere bør styre unna denne modellen, ettersom hælen blir litt for lav.

Konklusjon

Altra Superior er en spennende nyhet som er lett i vekt og derfor god og smidig å løpe med. Den fungerer godt på grus og sti i terrenget.

Du finner Superior i nettbutikken til dame her og herre her.

Pris: 1300 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.