Til toppen

Test: Altra One 2.5


Treningsmodellen Altra One 2.5 kunne like gjerne vært katgorisert som en konkurransesko. Her har du en morsom, lett og smidig sko til variert løping.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


Jeg har løpt mange turer med den nye versjonen av Altra One – en sko vi har lagt i treningsskokategorien, men som like gjerne kunne vært en konkurransesko ettersom den er så lett og smidig. Her er min vurdering.

Altra er et relativt nytt merke som gjør det svært godt for tiden. Det er tre ting som kjennetegner Altras modeller. De er romslige i tåboksen, slik at tærne får plass til spre seg helt når du belaster foten. Mellomsålen har 0 mm dropp, som betyr at den er like tykk i forfoten som i hælen, og modellene har kjønnsspesifikt design med egen dame- og herrelest. 

 


Stabilitet: 3
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 6

Vekt herre/dame:  184 g US 9/148 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 31 mm/23 mm 
Dropp: 0 mm 
 

 

 

Overdel og passform

I versjon 2.5 er det overdelen som er oppdatert. Det myke hælpartiet gir beskyttelse og komfort til såre og ømme hæler. Skoen er blitt noe smalere i mellomfoten og hælpartiet og sitter dermed noe tettere rundt foten enn tidligere utgaver. Overdelen er fortsatt bred i forfoten, som i andre Altra modeller, slik at at tærne får plass til å jobbe godt mot underlaget. I tidligere versjoner har tåboksen vært litt lav og man måtte gjerne opp en hel størrelse. Nå er den høyere slik at tærne får bedre plass. Dermed kan du kanskje klare deg med et halvt nummer større enn du pleier. 

 

Mellomsåle og yttersåle

Mellomsålen og yttersålen er laget i ett med slitesoner i forfot og under hælen. Såletykkelsen er 23 mm i både hæl og forfot, altså 0 mm dropp, og skoen gir komfortabel og responsiv støtdemping i forfoten. De gode flekskanalene i sålen gir en smidig stegavvikling der foten ruller godt gjennom steget.

 

 

Hvem passer den til?

Altra One 2.5 er en modell for deg som er opptatt av naturlig løping. Den er et godt valg dersom du ønsker å jobbe med teknikken og komme godt frem på foten. Gjelder dette deg, kan du bruke den til flere typer løpetrening som langkjøring, raskere turer og faktisk også konkurranser. Er du ikke så opptatt av løpeteknikk eller trives med å lande på hælen, er ikke dette skoen for deg.

 

Konklusjon

Altra One 2.5 er smidig og svært lett med mye demping i forhold til vekten, spesielt i forfot. Et godt alternativ for deg som er opptatt av en naturlig løpeteknikk og ønsker en morsom sko til variert løping.

Du finner Altra One 2.5 i nettbutikken til dame her og herre her.

Pris: 1250 kr.