Til toppen

Test: Adidas Ultra Boost ST


Adistar Boost er erstattet av Ultra Boost ST, en helt ny stabil mengdetreningsmodell. «ST» står for «stable» og stabiliteten i skoen er det som skiller den fra tvillingbroren Ultra Boost.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


Adidas Ultra Boost ST er en ny treningsmodell med 100 % Boost i sålen. Til forskjell fra Ultra Boost har den en fastere innside med bedre støtte. 

Fastheten har Adidas fått til ved å komprimere boostkulene på innsiden av skoen. I tillegg har foten en bred plattform å lande på. Sammen gir dette stabilitet til løpere som overpronerer og trenger noe støtte. 

 


Stabilitet: 4
Støtdemping: 5
Løpsfølelse:5

Vekt herre/dame: 342 g US 9/278 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 32 mm/24 mm 
Dropp: 8 mm
 

 

 

Overdel og passform

Overdelen heter Primeknit og er strikket i ett stykke. Skoen sitter godt på foten og er svært behagelig på. Primeknit-overdelen har en tettere og fastere veving enn det som har vært vanlig i Adidas modeller tidligere og gir dermed bedre støtte. 

 

Ultra Boost ST har en svært komfortabel Primeknit-overdel med støttebånd som gjør at du kan stramme skoen godt i mellomfoten. Utvendig hælkappe gir støtte uten å skape ubehag.

 

Ultra Boost ST har en svært komfortabel Primeknit-overdel med støttebånd som gjør at du kan stramme skoen godt i mellomfoten. Utvendig hælkappe gir støtte uten å skape ubehag.

 

Et støttebånd på utsiden av mellomfoten fester seg i snøringen slik at du kan justere passformen etter foten din. Boostmaterialet ligger helt opp mot fotbladet og gir høy komfort. Hælkappen er laget i et plastmateriale og ligger på utsiden av overdelen slik at den ikke gnager eller skaper irritasjon.

 

Mellomsåle og yttersåle

Adidas Ultra Boost ST har 100 % Boost i sålen, slik som Ultra Boost, men i to ulike hardheter. Boostkulene på innsiden av sålen er komprimert for å gi en fastere innside med bedre støtte. 

Hælen er 32 mm og forfoten 24 mm. Det gir en dropp på 8 mm, noe som er lavere enn hva som ellers er vanlig for Adidas sine treningssko. Yttersålen har Continental-gummi med runde, flate knotter gir godt grep når det er litt glatt.