Test: Adidas Ultra Boost ST

Adistar Boost er erstattet av Ultra Boost ST, en helt ny stabil mengdetreningsmodell. «ST» står for «stable» og stabiliteten i skoen er det som skiller den fra tvillingbroren Ultra Boost.

Adidas Ultra Boost ST er en ny treningsmodell med 100 % Boost i sålen. Til forskjell fra Ultra Boost har den en fastere innside med bedre støtte. 

Fastheten har Adidas fått til ved å komprimere boostkulene på innsiden av skoen. I tillegg har foten en bred plattform å lande på. Sammen gir dette stabilitet til løpere som overpronerer og trenger noe støtte. 

Stabilitet: 4
Støtdemping: 5
Løpsfølelse:5
Vekt herre/dame: 342 g US 9/278 g US 7
Såletykkelse hæl/forfot: 32 mm/24 mm 
Dropp: 8 mm 

 

Overdel og passform

Overdelen heter Primeknit og er strikket i ett stykke. Skoen sitter godt på foten og er svært behagelig på. Primeknit-overdelen har en tettere og fastere veving enn det som har vært vanlig i Adidas modeller tidligere og gir dermed bedre støtte. 

Ultra Boost ST har en svært komfortabel Primeknit-overdel med støttebånd som gjør at du kan stramme skoen godt i mellomfoten. Utvendig hælkappe gir støtte uten å skape ubehag.

Et støttebånd på utsiden av mellomfoten fester seg i snøringen slik at du kan justere passformen etter foten din. Boostmaterialet ligger helt opp mot fotbladet og gir høy komfort. Hælkappen er laget i et plastmateriale og ligger på utsiden av overdelen slik at den ikke gnager eller skaper irritasjon.

Mellomsåle og yttersåle

Adidas Ultra Boost ST har 100 % Boost i sålen, slik som Ultra Boost, men i to ulike hardheter. Boostkulene på innsiden av sålen er komprimert for å gi en fastere innside med bedre støtte. 

Hælen er 32 mm og forfoten 24 mm. Det gir en dropp på 8 mm, noe som er lavere enn hva som ellers er vanlig for Adidas sine treningssko. Yttersålen har Continental-gummi med runde, flate knotter gir godt grep når det er litt glatt. 

Hvem passer den til?

Ultra Boost ST er en sko som passer mange. Den er et utmerket valg til rolige løpeturer, og den kan også brukes av tyngre løpere. Boostmaterialet gir mye demping både i forfoten og hælen, i tillegg til god respons. 

Du finner Adidas Ultra Boost ST i nettbutikk til dame her og herre her.

Pris: 1700 kr.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.