Test: Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3

Skal du perse på Sentrumsløpet eller Oslo Halvmaraton? Da er Takumi Sen Boost 3 skoen for deg.

Dette er skoen for deg som vil perse. Med sine 180 gram er den Adizero-seriens letteste modell – øremerket for raske turer på asfalt eller bane. 

Adidas lanserte Boost i utvalgte modeller i 2012. I dag har det unike sålematerialet fått plass i samtlige asfaltmodeller. Konkurransemodellen Takumi Sen Boost 3 tok over for Adizero Hagio da den ble lansert våren 2015. 

Stabilitet: 2
Støtdemping: 2 
Løpsfølelse: 6
Vekt herre/dame: 180 g US 9
Såletykkelse hæl/forfot: 25 mm/19 mm 
Dropp: 6 mm 

Passform 

Takumi Sen er utviklet for hånd av de anerkjente japanske skomakerene Omori og Mimura. Overdelen er lett og luftig. Den skal bidra til økt prestasjon med en mesh vevd for best mulig varme- og svettetransport. Hælkappen oppleves lav, men sitter likevel godt på hælen. Passformen er forholdsvis smal og gir en sko som sitter tett på foten og bidrar til god fartsfølelse – ikke ulik passformen til Adios Boost.

Takumi Sen Boost er utviklet for hånd av de anerkjente japanske skomakerene Omori og Mimura. "Takumi sen" kan oversettes med "glimrende håndverk". Og det er nettopp det skoen er. Dette er modellen som hjelper deg å prestere. Her i fjorårets farge.

Mellomsåle

Med 30 % Boost og 70 % EVA får du en mykere løpsopplevelse enn i for eksempel Adizero Hagio. Boostmaterialet er lagt i forfoten av skoen. Med 6 mm dropp er det enkelt å komme på forfot. Lander du med hælen først vil du få et kontant møte med underlaget. Da bør du heller velge en mer dempet modell, for eksempel Adios Boost.

Yttersåle

Grovt mønster med gripeknotter og Continentalgummi i hæl og i forfot gir et godt grep på faste underlag, også våt asfalt. Torsionstaven under midtfoten er med på å avstive skoen og bidrar til god respons. 

Grovt mønster med gripeknotter og Continentalgummi i hæl og i forfot gir et godt grep på faste underlag, også våt asfalt. 

Hvem passer den til?

Dette er en sko for raske turer, intervaller eller konkurranser opptil maraton – først og fremst for den erfarne løperen. Kan også brukes av nybegynneren, men da kun til kortere turer og intervaller.   

Konklusjon

En konkurransesko med suveren løpsfølelse! Tight og lett overdel, god demping i forfoten, lav dropp og lav vekt øremerker denne modellen for de raske turene på asfalt eller bane. Bruk på grus anbefales ikke da sålen er svært tynn. I tillegg gjør Torsionsystemet at skoen blir glatt mot ujevnt underlag.

Skal du perse på Sentrumsløpet eller Oslo Halvmaraton? Da har du en utmerket samarbeidspartner i Takumi Sen Boost 3. Har du en bred fot, kan modellen bli noe smal. Er du nybegynner bør du bruke modellen på kortere turer og/eller intervaller. God fartsfornøyelse!

Du finner Adidas Takumi Sen Boost 3 i nettbutikken her (unisex). Pris: 1500 kr

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.