Til toppen

Test: Adidas Adizero Boston Boost 5


Versjon 5 av Adizero Boston appellerer mye bredere enn tidligere utgaver. En lett og smidig treningsmodell til både mosjonister og aktive utøvere.

Tor Fauske
DAGLIG LEDER Löplabbet

 


Adidas unike skum, Boost, kommer i stadig flere modeller. Høsten 2014 fikk det lette, myke og responisive materialet 55 % av plassen i mellomsålen til den populære lettvekteren Adizero Boston. Jeg har testløpt den femte og nyeste utgaven, i tillegg til tidligere versjoner.

 

Passform

Adidas har lang erfaring med å konstruere en god passform. I Adizero-linjen har alle modellene overdeler som ligner mye på konkurransemodellenes overdeler. Stikkordet er lette materialer – overdelene er bygget for fart. Adizero Boston Boost 5 er komfortabel og sitter tett og godt på foten. Den har en smal til normal passform.

 


Stabilitet: 3 
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 5

Vekt herre/dame: 250 g US 9/210 g US 7 
Såletykkelse hæl/forfot: 29 mm/19 mm 
Dropp: 10 mm 
 

 

 

Mellomsåle

Tidligere versjoner av Adizero Boston har tradisjonell EVA i mellomsålen. Støtdempingen har vært fast og responsiv, og versjonene har egnet seg best til raske turer. Vekten har variert mye, og noen ganger har dempingen og vekten vært en dårlig match. Det er et pluss at denne versjonen er svært lett. Herremodellen veier kun rundt 250 gram.

Boost-materialet gjør denne utgaven betydelig mer dempet enn de tidligere versjonene. Med tradisjonell EVA nærmest foten blir dempingen likevel ikke for myk. Boost-skummet kombinerer støtdemping og respons på en utmerket måte, og dempingen er spesielt god i forfoten. Selv med god demping er løpsfølelsen svært bra. Et klart pluss. Droppen er 10 mm, men det er likevel lett å lande under kroppens tyngdepunkt.

 

Yttersåle

Adidas har en hel såle med Continental-gummi. Det gir god slitestyrke og godt grep når det er vått og glatt. 

 

Adidas har lagt Continental-gummi over hele yttersålen. Dermed får du godt grep på vått og sleipt føre i tillegg til god slitestyrke. Mellomsålen består av 45 % EVA og 55 % Boost og gir bedre demping enn tidligere versjoner, samtidig som responsen er svært god.

 

Hvem passer den til?

Boston har ingen ekstra støtte på innsiden og passer derfor deg med et nøytralt løpesteg. Hvis du overpronerer og trenger ekstra støtte, kan du styre unna denne.

Tidligere versjoner passet best til aktive løpere eller løpere som likte en fast mellomsåle. Årets utgave appellerer bredere og kan brukes som en treningsmodell av både mosjonister og aktive utøvere. En lett og smidig sko som også er velegnet til raskere trening og konkurranser. Et godt valg dersom du er ute etter ett par til variert løping. 

 

Svart til herre, blått til dame. Denne utgaven av Boston appellerer bredt og kan brukes av mange. Et godt valg om du ser etter en treningsmodell til variert løping, uansett om du er mosjonist eller aktiv.

 

Konklusjon

En solid oppgradering som appellerer mye bredere enn tidligere versjoner. Jeg håper modellen nå har funnet sin form med denne gode kombinasjonen av lav vekt og komfortabel demping.