Vær synlig når du løper!

Visste du at når du bruker refleks er du synlig for en bilist på 140 meters avstand? Og uten refleks, kun 25 til 30 meter?

Midt i september går sola ned rett før klokken 20 om kvelden. Er du på løpetur etter det, trenger du refleks. Da minsker du risikoen for å bli påkjørt med 85 %.

Å være synlig i trafikken når du løper er viktig både for at du skal føle deg trygg og for å skape et trygt trafikkbilde for dine medtrafikanter. Uten refleks kan ikke bilisten se deg før han eller hun er 25 til 30 meter unna. Når du bruker refleks, er du synlig på 140 meters avstand, og hvis bilisten har på fjernlyset er du synlig på hele 400 meters avstand.

Refleksvest er best!

Refleksvest er både enkelt og bra når du skal ferdes trygt i mørket. I år som i fjor kjører Löplabbet en pakkepris på refleksvest og Tyto-lykter fra Silva til 500 kroner. Foran og bak på vesten er det hemper med plass til de to lyktene. Den med hvitt lys fester du foran, og den med rødt på ryggen. 

Mange refleksvester kan ha dårlig passform, og er ikke særlig egnet for å trene i. Vår refleksvest har et mer funksjonelt snitt, som gjør den behagelig å løpe med. Med store refleksfelt både foran og bak tilfredsstiller vesten EN 1150 – den europeiske standarden for refleksplagg til fritidsbruk. Her får du maksimal synlighet og et praktisk plagg for høstens løpeturer til en svært god pris.

Her kan du kjøpe pakketilbudet til dameHer kan du kjøpe pakketilbudet til herre.

Löplabbets refleksvest har et funksjonelt snitt som gjør den velegnet til løping, også i høyt tempo. Vesten er laget av polyester og gir god beskyttelse for vind. Den har et stort felt med luftig mesh i ryggen for god ventilering, og en rommelig lomme for nøkler, kort og lignende. Med på kjøpet får du to sikkerhetslys som du fester foran og bak for ekstra synlighet. Pakkeprisen er 500 kroner og antallet er begrenset.

Små detaljer hjelper

Vi anbefaler som sagt refleksvest for maksimal synlighet, men også de små detaljene hjelper. Mange av våre produkter – både klær og annet utstyr – har refleksdetaljer som bidrar til ekstra synlighet. Det kan for eksempel være reflektive logoer, hansker som har refleks på håndleddet eller en ytterjakke med refleksbånd på. Likevel bør du bruke gode refleksprodukter i tillegg.

Små refleksprodukter kan utgjøre store forskjeller når det kommer til synlighet, som for eksempel produktene fra Wowow. Wowow Lightband (til venstre) er en praktisk refleks til arm eller fot med 5 kraftige LED-lys. Til høyre ser du Wowow Jogging Band – et refleksbånd med borrelås som selges i 2-pak.

Men jeg løper jo bare i skogen…

Selv om du løper i skogen, er det også her viktig at du er synlig. Plutselig kan det komme en syklist i full fart uten å se deg. På Löplabbet har vi flere refleksprodukter å velge i. Se utvalget av refleksprodukter i nettbutikken her.

RELATERT KUNNSKAP
RELATERTE PRODUKTER

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.