Derfor digger vi SportHill 3SP!

SportHills 3SP-plagg gir alt du trenger i ett fiber, ett lag, ett plagg: Isolasjon, super svettetransport og vindbeskyttelse opp til 50 km/t!

 

Löplabbet har importert klær fra SportHill siden 1994 og 3SP-produktene har vært en kjempesuksess siden de ble lansert. Til tross for dagens enorme utvalg i treningstøy er det ingen som slår 3SPs enkle og geniale funksjon når det kommer til vintertøy for løpere.

SportHill ble etablert av Jim Hill i 1985, etter at han reiste fra Virginia til Oregon for å studere og løpe på University of Oregons berømte friidrettslag. Han oppdaget raskt at treningstøyet han var vant med i Virginia ikke hold mål i det kjølige og regnfylte Oregon-klimaet. Om somrene konkurrerte Jim i Europa og kom over treningstøy som hadde passformen han var ute etter. Han kjøpte produktene, men oppdaget at materialene ikke fungerte bra i regnet i Oregon. Da kom ideen om å kombindere funksjonelle materialer fra USA med europeisk passform. Resultatet var SportHill Pant, og merket SportHill ble til.

Se utvalget fra SportHill her!

3SP – et materiale med enestående egenskaper

Siden 1994 har vi hatt flere av SportHills gode og funksjonelle produkter i sortimentet vårt. Det som gjør vinterbekledningen til SportHill unik, er deres eksklusive 3SP-materiale.

1. 3SP er ett materiale i ett lag, ingen membraner

Det er dette som gjør 3SP-plaggene så tøyelige og behagelige å ha på, sammenlignet med Gore Tex-produkter som ofte vil kjennes litt stivere ut. 

2. Flosset og behagelig innside

På innsiden er stoffet børstet opp til en deilig, flosset innside som føles lun og behagelig mot huden og som samtidig skaper ekstra mye luft innerst. 

3. Fantastisk svettetransport

Ingen fibre suger mindre fuktighet enn polypropylen. Fuktigheten trekkes ut til utsiden for fordamping via overflaten på fibrene, uten at de blir våte.

4. Høy isolasjonsevne med bare ett lag

Rett på kroppen fungerer 3SP også som det ekstra mellomlaget man ofte trenger om vinteren. Særlig på beina, som produserer så mye varme under aktivitet, er det nok med ett lag 3SP, helt ned til 10 minusgrader.

5. Fra kliss vått til tørt på en halvtime

Polypropylen er de mest hydrofobiske – «vannhatende» – tekstilfibrene som finnes. Vannet renner rett av de glatte fibrene, ingen ting blir absorbert. Et 3SP-plagg vil tørke på kroppen på en halvtime, selv om det er blitt kliss vått!

6. Vindtett opp til stiv kuling

Plagg av 3SP er vindtette fordi stoffet er strikket ekstremt tett av mikrotynne polypropylenfibre. Med bare dette ene laget, uten membraner, holdes vinden ute helt opp til 50 km/t. Ingen fibre suger mindre fuktighet enn polypropylen. Fuktigheten trekkes ut til utsiden for fordamping via overflaten på fibrene, uten at de blir våte.

Når bør du løpe med 3SP plagg?

Ned til -10 grader holder det med det ene 3SP-plagget. Når det er kaldere kan du supplere med en ulltrøye eller superundertøy. Plaggets egenskaper gjør at det er et ypperlig plagg til variert bruk, både til løping, langrenn og tur.

Hvordan tørke 3SP-genseren eller buksen når den er våt?

Heng genseren til tørk et sted der den ikke er i direkte kontakt med varmeelementer. Ikke legg 3SP-genseren eller buksen på, eller tett inntil, en ovn. Polypropylen tåler ikke slik varme, da kan materialet deformeres og miste sine gode egenskaper. Et plagg av 3SP bør heller ikke tørkes i tørketrommel. Men så er det heller ikke nødvendig. 3SP tørker svært raskt i lufttemperatur.

Hvordan vaske produktene?

Fibrene i 3SP er så glatte at smussen setter seg dårlig. Plagg av 3SP er derfor meget lettstelte. Bakterier gror også dårlig på polypropylen. Vask i kald eller lunkent vann, ettersom polypropylen ikke har godt av for mye varme. Bruk mildt vaskemiddel, og som med alle syntetiske tekstiler, aldri skyllemiddel.

Her kan du se utvalget fra SportHill.

 

 

RELATERT KUNNSKAP
RELATERTE PRODUKTER

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.