Til toppen

Spesialtilpassede såler


Ved hjelp av en 3D-skanner finner vi optimal balanse og trykkfordeling for dine føtter, slik at du får en spesialtilpasset såle som blant annet kan bidra til å lette på smertefulle trykkpunkter.

 


Sålene fra Klaveness og RSscan er det vi tradisjonelt kaller ortopediske innleggssåler. Dette vil si at de er spesielt tilpasset din fot.

 

Hos Löplabbet lager vi ortopediske såler på to ulike måter: Klaveness og RSscan. Begge typene er like gode og kan tilpasse på samme måter, men Klavness-sålene kan oppleves som litt mer komfortable, mens RSscan tar mindre plass i skoen og kan tilpasses flere ulike typer sko. Er du usikker på hvilken såle du ønsker kan du høre med en av oss i butikken. 

Hvem trenger spesialsåle, og hvorfor?

En ortopedisk såle er først og fremst for de med større akseavvik i fot-, ankel- og kneledd. For deg som har problemer kan en spesialtilpasset såle virkelig gjøre en stor forskjell i hverdagen. Mange opplever mye mindre smerter, bedre utholdenhet for å stå, gå og trene, samt mindre overbelastning av sener, muskler og ledd.

Noen får trykkrelaterte smerter i fotsålen, gjerne i godt voksen alder, og ofte fordi vi mister mye av fettpolstringen i fotsålen med årene. Knoklene blir rett og slett stående mer på bar bakke. Med ortopediske såler kan vi gjøre alle mulige tilpasninger; vi kan lage ekstra groper, forhøyninger, legge spesielt mykt materiale der du trenger det, og lette trykket der det kreves. Klaveness' såleteknikere kan til og med lage tåskillere i sålen om du har tær som ligger mot hverandre og gnager.

Tilpasses skoene dine

Ortopediske innleggssåler må være riktig bygget, men hvis de passer dårlig i skoene dine, er de ubrukelige. Såler som er for kraftige til skoene dine vil vri seg opp på innsiden for å finne plass. Da vil ikke sålen fungere som tilsiktet og alle nøyaktige målinger av foten og korrigeringer i sålen er forgjeves. Derfor tar vi en siste sjekk på sålene når du kommer med skoene dine, og sliper til sålene etter disse om nødvendig.

Klaveness

Når vi lager en Klaveness-såle skanner vi foten din på en 3D-skanner i butikken og finner optimal balanse og trykkfordeling for dine føtter. Dataene sender vi til Klaveness' fabrikk i Portugal, og vi får da en håndlaget såle tilbake. Sålen tilpasser vi skoen den skal sitte i.

 

Butikkene våre er utstyrt med 3D-skannere som vi bruker til å finne den optimale balanse- og trykkfordelingen for føttene dine. Etter å ha skannet føttene dine, får vi viktige data som vi sender til Klaveness sin fabrikk, slik at de kan lage en såle som er spesielt tilpasset deg og dine føtter 

RSscan

Steganalyse 

Når vi tar en RSscan får måler vi hvordan du legger trykket på føttene dine gjennom hele steget, ikke bare når du står rett opp og ned. Dette kan gi oss et større innblikk i hvordan akkurat dine føtter fungerer og gjør det lettere for oss å lage en såle som passer ditt behov.

Ulike såler for ulikt bruk

Ulike idretter krever ulik oppbygning av såler, og med RSscan har vi mulighet til å lage spesialtilpassede såler for flere ulike typer sko, blant annet gåsko, løpesko, fotballsko, sykkelsko, langrennsko og alpintsko. 

 

Med RSscan har vi mulighet til å lage såler for ulike type bruk, deriblant løping, sykling og ski.

Booking

 

Klaveness

Du kan få laget Klaveness-såler i våre butikker i Oslo sentrum (Pilestredet), Sandvika, Ski, Bergen og Trondheim (sentrum). Leveringstiden er 2-3 uker og prisen er 2070 kr. 

 

 

Du kan bestille time på nett for Oslo og Bergen.

For avtale i de andre butikkene, ta kontakt med gjeldende butikk
 

 

 

RSscan

RSscan tilbys kun i butikken vår i Oslo sentrum (Pilestredet 7).

Leveringstiden er 2-3 uker og prisen er 2400 kr.

 


 Du kan bestille time her.