Til toppen

Sondre Nordstad Moen


Sondre Nordstad Moen (25) har løpt aktivt siden han var 20. Søndag 21. august løper han maraton i OL i Rio.

 


Utallige toppløpere har jobbet på Löplabbet gjennom årene. Nå er langdistanseløperen Sondre en av stjernene i staben. 

Han har vært med siden 2012 og sammen med veteranen Endre Evensen danner han grunnstammen i vår nyeste butikk på Ullevaal. Trondheimeren var tidligere tilknyttet Strindheim IL. I dag løper han for Sportsklubben Vidar og gleder seg stort til maraton i Rio-OL.

– Jeg har alltid likt å løpe og har løpt aktivt siden jeg var 20. Forbedring av tider og plasseringer er drivkraften. Jeg løper 150–180 km. i uka, og liker godt raske langturer på 3–4 mil og intervaller på bane. Favoritten er 1000-meters intervaller. 

 

– Lytt til kroppen. Tren hardt når du kan og rolig når du må!

 

 

Sondre gikk langrenn til han var 16, og også der fikk han resultater: individuelt gull og sølv fra Hovedlandsrennet. Er man på Sondres nivå har man selvsagt mange skopar: 

– Forskjellige par joggesko gjør løpingen både variert og motiverende, samtidig som det øker treningsgleden. Også mosjonister burde oppdage det!

 

Er det noe som må deles på sosiale medier så er det en OL-deltagelse! Bildet er hentet fra Sondres instagram @sondrenmoen.

 

– Jeg har hatt en alvorlig seneskade i forfoten. Senen måtte sys sammen igjen og skaden holdt meg borte fra løping i et og et halvt år. I dag tøyer jeg godt ut etter trening og bruker foamroller for å redusere spenninger, massere og myke opp ”pakka” muskulatur.

– Lytt til kroppen. Tren hardt når du kan og rolig når du må!