Til toppen

Polar OH1 Pulsmåler

Polar OH1 er et armbånd for optisk pulsmåling som er lett å bruke for alle som foretrekker å måle pulsen uten pulsbelte.

Velg størrelse

Polar OH1 kan brukes både opp mot klokker og mobiltelefon. Pulsmåleren er av samme type som Polar bruker på modellen M430 og M600, men i stedet for å ha målesensoren på baksiden av klokka er den på OH1 plassert på en armstropp. 

Optisk pulsmåling måler pulsen ved å lyse gjennom huden og måle blodstrømmen under overflaten. God optisk måling krever at man fester måleren stramt nok, at det ikke slippes inn for mye lys, og at det er nok blod som sirkulerer i området under måleren til at det fanges opp. Det siste punktet der er en av grunnene til at en ekstern optisk pulsmåler kan være et godt alternativ for mange.

Baksiden av klokken er på en del av kroppen der det stort sett er bein, sener og noen vener, men ikke så mye muskler, så på oversiden av håndleddet/underarmen vil det variere fra person til person hvor lett det er å få til gode målinger.

Måleren har batteritid på cirka 12 timer trening. Siden du har den direkte på huden holdes batteriet varmt også på kalde dager, så kulden skal ikke påvirke batteritiden drastisk (med mindre du løper i singlet ute på vinterstid).

Vi oppgir, med noen unntak, skostørrelsene våre i US-størrelser. Her finner du det du trenger av tabeller for å kunne oversette mellom US og andre størrelsessystemer.

Skostørrelser oppgis i US, bortsett fra Adidas, Inov-8 og VJ som oppgis i UK. Noen få modeller oppgis også i EUR.


Når du skal handle på våre nettsider må du derfor vite hvilken størrelse du bruker i US eller UK. (Noen svært få sko oppgis også i EUR).  Denne tabellen hjelper deg.

OBS: Merk at selv innenfor samme skomerke kan størrelser variere fra modell til modell og også fra versjon til versjon. Prøv derfor alltid skoene innendørs først, så du er sikker på at du har riktig størrelse før du begynner å bruke dem ute. 


Hvordan bruke tabellen?

Finn en produsent du har handlet sko fra tidligere og størrelsen du har vært fornøyd med hos produsenten (US, UK, EUR eller CM). Les av hvilken US eller UK størrelse dette tilsvarer. Ved hvert skomerke er størrelsesenheten skoen oppgis i merket med rødt. Merk at cm-målene i enkelte tilfeller kan vike fra tabellen. Vi har hentet våre tall fra produsentene sine sider.

Noen merker benytter seg av ulike bokstaver bak størrelsene, her kommer en oversikt over hva bokstavene betyr:

- Bokstaven H står for halvstørrelse, det innebærer at dersom du ser en sko eksempelvis ha størrelsene 8H, 9H osv, så betyr dette 8,5 og 9,5.
- Bokstaven B står for standard damestørrelse, dvs de ofte er noe smalere enn herremodellene for å være bedre tilpasset dameføtter. Bokstaven kan også brukes for smalere herremodeller.
- Bokstaven D står for standard herrestørrelse, og er noe bredere enn damemodellene. Bokstaven kan også brukes for bredere damemodeller.
- Bokstaven A (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda smalere versjoner.
- Bokstaven E (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda bredere versjoner. 

OBS: merk deg om skoene du ønsker å bestille er dame, herre eller unisex. Dette står bakerst i tittelen på skoen i nettbutikken. Se deretter på riktig tabell.

Se størrelsestabellen for DAME her.

Se størrelsestabellen for HERRE her.

Se størrelsestabellen for UNISEX her.