Oskar Jensen

Oskar Jensen er fast ansatt hos Löplabbet Strømmen. Han har løpt siden han var 6 år og drives av ønsket om å se hvor god han kan bli. 

Skåningen Oskar Jensen (20) har vært et muntert tilskudd på Strømmen det siste året, fast ansatt siden januar 2016. Han er ung, men løping tar han alvorlig: – Prøver fortsatt å få til en bart som den Steve Prefontain hadde siden jeg så «Without limits» – filmen om løperlegenden – rett før jul!

– Jeg har løpt siden jeg var var 6 år. Mer seriøst siden jeg var 12-14 år. Nå satser jeg på orientering. Jeg var på elitenivå som junior, men nå er jeg nettopp blitt senior og sikter mot å bli en riktig god seniorløper. Jeg er nysgjerrig på hvor god jeg kan bli. Det er noe av det som driver meg. I tillegg til at jeg synes det er gøy – og ganske kult, stilig. Liker meg under litt tøffe forhold. På vei til jobb når det blåser, regner. Føler meg litt ekstra tøff og rå da. Kanskje det hjelper på barteveksten også…?

– Jeg liker meg selvsagt i terrenget, utenfor stien, men 10k på asfalt er også en favoritt. Alle typer underlag og distanser har sin sjarm. Kanskje med unntak av snøslaps. Jeg løper hver dag. 70–100 km i uka, omtrent. 

Som mange o-løpere har Oskar slitt litt med overtråkk: – Kompresjonssokk fra Falke hjelper. Skal jeg konkurrere bruker jeg tape, fra Leuko. Mot overtråkk er bare det beste godt nok. 

– Flipbelt er ett av favorittproduktene mine. Bruker det hver dag, genialt! I tillegg er jeg veldig glad i klær fra Falke. Super kvalitet.

– Det beste rådet mitt? Kom deg ut. Ikke gjør det vanskeligere enn det er.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.