Olai Stensland Lillevold

Olai har vært aktiv o-løper siden han 9–10 år gammel. Han løper først og fremst fordi han syns det er veldig gøy og fordi han liker følelsen av å være i skikkelig bra form.

Med ti års erfaring som orienteringsløper har Olai Stensland Lillevold (19) massevis av erfaring å dele, tross sin unge alder.

Olai begynte på Löplabbet Ski i 2015 og styrket med det butikkens allerede gode kompetanse på terreng. Han har vært aktiv o-løper siden han 9–10 år gammel og løper for Fossum IF. Nå satser han mot Junior-VM i Sveits. 

– Som orienteringsløper liker jeg veldig mange forskjellige former for løping. Noe av det jeg liker best med løpingen er kanskje dermed den variasjonen, og det å oppleve nye steder. Som aktiv må jeg selvsagt trene mye – 8–12 økter per uke, 70–100 km. Favorittøkten min er o-intervaller i skogen med høy fart og tette dueller.

Som orienteringsløper liker jeg veldig mange forskjellige former for løping. Noe av det jeg liker best med løpingen er kanskje dermed den variasjonen, og det å oppleve nye steder.  

– Jeg løper først og fremst fordi jeg syns det er veldig gøy. Følelsen av å være i skikkelig bra form er fantastisk, og i seg selv en sterk drivkraft. I tillegg har jeg også drømmen om å prestere når det virkelig gjelder i et mesterskap. 

– Når det gjelder skader har jeg slitt i flere år med beinhinnene, men nå er de ikke vonde lenger og jeg kan løpe så mye jeg ønsker. Jeg tror det hjalp med en periode uten løping og med fokus på å bygge opp styrken i leggene. Gjennom vinteren har derfor langrenn og styrketrening vært viktige treningsformer for meg. Andre faktorer har også bidratt – endring av løpsteknikk, massasje, tøying, CEP kompresjonstrømper, varme-kulde-behandling og ikke minst tåhev.

Jeg løper først og fremst fordi jeg syns det er veldig gøy. Følelsen av å være i skikkelig bra form er fantastisk, og i seg selv en sterk drivkraft. 

– Ta tåhev! Det er mitt beste råd til alle løpere. Det gir styrke i leggene og forebygger skader. Det er lett å få til, gjør det morgen og kveld mens du pusser tenna!

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.