Nike Zoom Vaporfly 4 %

I sommer kom Nike’s raskeste langdistansesko noensinne; Nike Zoom Vaporfly 4 %. Modellen ble revet bort nesten før den kom ut i butikken, men nå har vi fått tak i et ekstra parti av den superpopulære skoen!

I flere tiår har det vært en drøm å kunne gjennomføre et maraton på under to timer. Til tross for at de aller beste langdistanseløperne har sneket seg innpå rekordtiden, har mange studier vist at vi sannsynligvis er relativt mange år fra å klare å bryte totimers-barrieren. Nike har likevel holdt håpet oppe, og blåst en lang marsj i pessimistiske forskere.

 Siden 2014 har verdens skarpeste hjerner og verdens hurtigste maratonløpere jobbet tett, og forsøkt å angripe utfordringen fra alle mulige vinkler.

Her ser du hva som er tilgjengelig i nettbutikken. Om du ikke finner størrelsen din, kan du reservere til neste parti kommer inn: send mail til oslo@loplabbet.no  NB: Noe begrenset størrelseutvalg.  


Breaking2 har vært et samarbeid mellom tre utvalgte eliteløpere og verdens fremste eksperter innen bioteknikk, ernæring, fysiologi, design og idrettspsykologi. Hver minste lille detalj har blitt studert opp og ned i mente. Noen vil kalle skoene en liten detalj, men de er en minst like fullverdig detalj som mye annet.

Nike Zoom Vaporfly 4 % er basert på de samme egenskapene og funksjonalitetene som skoen Breaking2-løperne brukte, med blant annet Nike's nye karbonplate i mellomsålen. Skoen har også en aerodynamisk design for mest mulig komfort og minst mulig luftmotstand, samt 10 mm dropp og en sålehøyde på 21/31 mm. Vekten er 183 g i størrelse 44.

Lab-testene viste at skoen gir 4 % forbedret løpsøkonomi i forhold til Nike's raskeste forgjenger og maraton-racer; Zoom Streak 6. Å løpe 4 % raskere kan gjøre store utslag når marginene er små, uansett hva din maraton-pers er. Kanskje gjør det at du klarer å komme under tre timersgrensa?

Nike Zoom Vaporfly 4 % er basert på de samme egenskapene og funksjonalitetene som skoen Breaking2-løperne brukte. 

"Lillebroren" Zoom Fly

Den litt mer robuste varianten Nike Zoom Fly (se bildet under) er designet med tanke på å fungere optimalt i konkurranser, men også være holdbar nok til vanlige treningsøkter. Den har optimal passform med Flywire-materiale i overdelen, samt lettvekts Lunarlon-skum og karbon-injisert nylonplate i sålen. Sålehøyden er 23/33 mm, og skoen veier 240 g i størrelse 44. Zoom Fly finnes i utvalgte Löplabbet-butikker, både i dame- og herremodell.

 

 "Lillebroren" Nike Zoom Fly; Rask nok til konkurranser, men holdbar nok til dine vanlige treningsøkter.

 

 

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.