Til toppen

New Balance 1080, herre.

1080 feirer 10 år i 2020 og jubileumsmodellen har fått noen betydelige oppgraderinger. Både i overdel og mellomsåle. Denne skoen oppgis i US-størrelser.

Egenskaper
Løpsfølelse:
Stabilitet:
Støtdemping:
Vekt: 280 g
Dropp: 8
Hæl/forfot: 27/19 mm

Den største nyheten er et nytt og videreutviklet skum som har navnet Fresh Foam X. Skummet er lettere i vekt, mer fleksibelt samt gir meget god og holdbar støtdemping. Mellomsålen er litt mer volumiøs enn i tidligere utgaver. Overdelen er videreutviklet med utgangspunkt i datainnsamling fra mange ulike fottyper. Det gir en overdel som passer flere. Materialet Enginereed knit er uten irriterende sømmer, har meget høy komfort, fleksibilitet og slitestyrke. Et nytt design i hælen gir bedre og tryggere hælgrep. Ekspandert gummi i yttersålen gir lav vekt, god slitestyrke og en presis fleksibilitet.  

 

1080 har fått mange tilhenger gjennom årene. Denne utgave tar med det beste fra tidligere modeller og forbedret særlig passformen som ikke var optimal for alle i tidligere utgaver. Først og fremst for deg som ønsker mye støtdemping til treningsturer i variert fart på asfalt og grus.  

Vi oppgir, med noen unntak, skostørrelsene våre i US-størrelser. Her finner du det du trenger av tabeller for å kunne oversette mellom US og andre størrelsessystemer.

Skostørrelser oppgis stort sett i US, bortsett fra Adidas, Inov-8 og VJ som oppgis i UK. Noen få modeller oppgis også i EUR. Hvilken enhet skoene oppgis i, står i produktteksten under tittelen på hvert produkt.

 

OBS: Størrelsesguiden er under oppussing og vil snart være på plass igjen. Se i produktbildene for hver enkelt sko for riktig tabell.


Bruk tabellene nedenfor til å finne ut hvilken størrelse du behøver i US/UK/EUR. Du finner også riktig tabell blant produktbildene på hvert produkt.

OBS: Merk at selv innenfor samme skomerke kan størrelser variere fra modell til modell og også fra versjon til versjon. Prøv derfor alltid skoene innendørs først, så du er sikker på at du har riktig størrelse før du begynner å bruke dem ute. 

Noen merker benytter seg av ulike bokstaver bak størrelsene, her kommer en oversikt over hva bokstavene betyr:

- Bokstaven H står for halvstørrelse, det innebærer at dersom du ser en sko eksempelvis ha størrelsene 8H, 9H osv, så betyr dette 8,5 og 9,5.
- Bokstaven B står for standard damestørrelse, dvs de ofte er noe smalere enn herremodellene for å være bedre tilpasset dameføtter. Bokstaven kan også brukes for smalere herremodeller.
- Bokstaven D står for standard herrestørrelse, og er noe bredere enn damemodellene. Bokstaven kan også brukes for bredere damemodeller.
- Bokstaven A (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda smalere versjoner.
- Bokstaven E (gjerne med 2 eller 4 e.l. foran) står for enda bredere versjoner. 

Tabellene:

ADDIDAS (UK)

 

ALTRA (US)

 

ALTRA UNISEX (US)

 

ASICS (US)

 

BROOKS (US)

 

BROOKS UNISEX (US)

 

GAITLINE (EUR)

 

HOKA (US)

 

HOKA UNISEX (US)

 

ICEBUG (US) 

 

INOV-8 (UK)

 

LA SPORTIVA (EUR)

 

NEW BALANCE (US)

 

NEWTON (US)

 

NIKE (US)

 

NIKE UNISEX (US)

OOFOS (EUR)

 

SAUCONY (US)

 

SCOTT (EUR)

 

TOPO (US)

 

VEJA (EUR)

 

VJ (UK)

Nyhet

New Balance 1080, dame.

Jubileumsmodell med betydelige oppgraderinger! Denne skoen oppgis i US-størrelser.