Til toppen

Löplabbet + Devold


Hva har en av verdens dyktigste ullprodusenter og Norges største løpeekspert til felles? Jakten på alt som tar løpe- og friluftsopplevelsen til nye høyder.

 


Devold of Norway er et av verdens eldste outdoor-varemerker, og lager høykvalitets ullplagg for friluftsfolk, eventyrere og profesjonelle som jobber i krevende omgivelser. 

Selskapet ble etablert på den værutsatte norske vestkysten i 1853 og har brukt over 160 år på forskning og utvikling med ett mål for øye; å tilby klær av ypperste kvalitet, beskyttelse og komfort. Devold er fortsatt den dag i dag en pionér innenfor utviklingen av den fineste merinoullen på markedet.

- For noen år tilbake ønsket vi å utvide bruken av ullen vår, ettersom vi allerede visste at den fungerte veldig godt som undertøy. Vi så et stort potensiale, forteller Vidar Thorvik, produktansvarlig og forretningsutvikler i Devold. 
 

Her får du 30 % salg på fjorårets Devold-trøyer 

 

Uventet samarbeid

Det var denne tanken som førte til telefonsamtalen til Löplabbet, og daglig leder Tor Fauske. Thorvik lurte på om Löplabbet var interessert i et samarbeid for å utvikle ullplagg optimalisert for løping.

- Vidar Thorvik ringte meg på et heldig tidspunkt på en dag jeg hadde litt bedre tid enn jeg vanligvis har, smiler Fauske som i utgangspunktet var ganske skeptisk til kombinasjonen ull og løping.

 

Daglig leder i Löplabbet, Tor Fauske, og Vidar Thorvik, produktansvarlig og forretningsutvikler i Devold of Norway.

 

Fauske lot seg altså smitte av Thorviks brennende engasjement for ullen, og takket ja til tilbudet. Sammen med et par andre Löplabbet-kolleger testet han plaggene, som skulle gjennom «ild og vann» for å slippe igjennom nåløyet.

- Vi testet plaggene både i kalde og varme temperaturer på forskjellige årstider og klima både i Norge og utenlands, og løp både rolig og langt og kort og raskt. Noe av det vi har hatt størst fokus på er nettopp svettetransport i materialet, og hvordan man kan skape nok ventilasjon på ryggen der man svetter mest, forteller Fauske.

 

Grundig testing

Nå, drøye to år seinere, er den første Devold-kolleksjonen spesialdesignet for løping i butikkene.

- Underveis i utviklingsprosessen har vi sendt tester til Tor og hans team, og vi har notert alle tilbakemeldinger vi har fått. Det er imidlertid en tidkrevende prosess å utvikle nye produkter, og de fruktene vi høster inn nå håper vi bare er starten på et lengre samarbeid med Löplabbet, sier Thorvik.

 

Og det er nettopp ‘Running’ som er navnet på Devolds nye sommerkolleksjon 2017, hvor målsettingen har vært å utvikle et materiale som holder deg tørr og sval under løpeturen.

 

 

Running T-Shirt er den første løpetrøyen som lanseres i den nye Running-kolleksjonen Devold har laget i samarbeid med Löplabbet. Den fås både i herre- og damemodell.
 

 

Leverandør i særklasse

Devold er en av ytterst få merkevarer som har kontroll på hele produksjonslinjen; helt fra sauene klippes, gjennom karding, spinning, farging, sying, design og montering. Ullen kjøpes fra gårder i New Zealand og Australia, mens store deler av den resterende prosessen foregår på Devolds egen fabrikk i Litauen eller hos nære samarbeidspartnere, fortsetter Thorvik.

- Vi har startet et tettere samarbeid med 18 farmer som har fått prosjektnavnet "Sheep to Shop", og følger prosessen helt fra sauene klippes på farmene til ullen beveger seg videre til Devolds produksjonsfasiliteter i Europa, og produktene er klare for levering til butikk. 

 

 

Ullfrelst fanskare

Ull var lenge kjent som selve definisjonen på litt trauste plagg, som i tillegg ofte klødde. Nå har materialet blitt forfinet, supermoderne, kommer i alle farger og fasonger, og brukes til det aller meste. Et ferskt forskningsprosjekt i Australia har gitt Devold en ekstra boost i jakten på det optimale materialet, da plaggene ble testet over tid på små barn med eksem, og det viste seg at huden ble betydelig bedre av den myke og pustende ullblandingen.

- Jeg kan se hvem som helst rett i øynene og si at vi har den beste ullkvaliteten på markedet, sier Thorvik med stolthet i stemmen.

Vi på Löplabbet er for lengst overbevist om ullens fordeler, så om du enda ikke har prøvd ull på løpeturen kan det definitivt anbefales!