Eira Hammeren

Eira løper fordi hun liker følelsen av å bruke kroppen og å bli litt sliten. Det gir henne ekstra energi i hverdagen og er godt for hodet når hun har mye å tenke på. 

Tross sin unge alder har oslojenta Eira Hammeren (20)12 års løpererfaring.

– Akkurat nå er jeg en aktiv mosjonist pga. skader, men da jeg var yngre var jeg svært aktiv, også innen konkurranser.

Eira har også lang erfaring som trener. Allerede som 13-åring begynte hun som friidrettstrener i hjemmeklubben Koll IL, og hun har vært trener på fridrettsskole.

– Løping har alltid vært en del av livet mitt, jeg kan ikke være foruten. Det er godt å få følelsen av å bruke kroppen og å bli litt sliten. Det gir ekstra energi i hverdagen og er godt for hodet når jeg har mye å tenke på. Dessuten er løpemiljøet veldig hyggelig og sosialt å være en del av.

Skaff deg en god jakke! Gore sine løpejakker er uslåelige til vinterbruk. Om sommeren bruker jeg gjerne en ultratynn jakke.

– Jeg sliter  med plantar fasciit og vonde menisker i begge knærne. Det stopper meg fra å trene så mye som jeg ønsker, så det viktigste nå er å bli kvitt skadene. Likevel prøver jeg å få løpt 3–4 ganger i uken. Trives best i skogen, særlig utenfor stien hvor det er litt variert terreng. Ellers synes jeg pyramideløp er moro. Da får man litt variasjon under intervalløkten.

Eira er ikke i tvil hvis du ber om et utstyrsråd: – Skaff deg en god jakke! Gore sine løpejakker er uslåelige til vinterbruk. Om sommeren bruker jeg gjerne en ultratynn jakke.

Tross konkurransebakgrunn synes Eira man først og fremst skal konkurrere mot seg selv. Jobb i det tempoet som passer for deg. Og sett deg et mål, som for eksempel et løp å trene mot. 

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.