Cathrine Løyning

Cathrine er en naturglad sprinter som blir lykkelig av å løpe. Den virkelige godfølelsen kommer når hun får kjent skikkelig på melkesyra.

Cathrine Løyning (23) har seks år bak seg i Löplabbet, først i hjembyen Drammen, nå i Oslo Sentrum. 

Sprintere er tekniske løpere og hun er et selvsagt valg som kursleder på teknikkursene våre. Cathrine har tidligere erfaring som trener, for de yngre i Sturla IL i Drammen. Nå er det BUL som er klubben hennes.

– Jeg begynte med friidrett som 8-åring og satset sprint i mange år. Etter fire års opphold er jeg nå tilbake på friidrettsbanen. Som sprinter er man veldig skadeutsatt og jeg har slitt med strekk i lyske og hamstring. Nå er det ryggen som krangler og jeg er helt avhengig av å trene opp muskulaturen rundt korsryggen, både med daglige øvelser og ukentlig sammen med fysiotarapeut. 

– Baneintervaller er min favoritt og aller best når jeg får kjenne på melkesyren. Favoritten er 2 x 3 x 300 m. Intervallene skal gå så fort at du akkurat klarer å gjennomføre hele økta, og du skal kjenne det godt i bena, da kommer godfølelsen etterpå! 

– Variasjon er viktig for meg og både svømming, aquajogg, langrenn og slalåm gir meg det. Dessuten er jeg svært glad i norsk natur, og går mye i fjellet på sommerstid. 

– Løping gjør meg lykkelig, det er drivkraften, i tillegg til følelsen av å oppnå resultater du har jobbet lenge for. I den jobben er en god pulsklokke uunnværlig. Min favoritt er Garmin Forerunner 620. 

– Mitt beste råd til deg som løper er å gjøre det du synes gøy, gjerne sammen med venner, da går alt så mye lettere!

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.