Cathrine Løyning

Cathrine er en naturglad sprinter som blir lykkelig av å løpe. Den virkelige godfølelsen kommer når hun får kjent skikkelig på melkesyra.

Cathrine Løyning (23) har seks år bak seg i Löplabbet, først i hjembyen Drammen, nå i Oslo Sentrum. 

Sprintere er tekniske løpere og hun er et selvsagt valg som kursleder på teknikkursene våre. Cathrine har tidligere erfaring som trener, for de yngre i Sturla IL i Drammen. Nå er det BUL som er klubben hennes.

– Jeg begynte med friidrett som 8-åring og satset sprint i mange år. Etter fire års opphold er jeg nå tilbake på friidrettsbanen. Som sprinter er man veldig skadeutsatt og jeg har slitt med strekk i lyske og hamstring. Nå er det ryggen som krangler og jeg er helt avhengig av å trene opp muskulaturen rundt korsryggen, både med daglige øvelser og ukentlig sammen med fysiotarapeut. 

– Baneintervaller er min favoritt og aller best når jeg får kjenne på melkesyren. Favoritten er 2 x 3 x 300 m. Intervallene skal gå så fort at du akkurat klarer å gjennomføre hele økta, og du skal kjenne det godt i bena, da kommer godfølelsen etterpå! 

– Variasjon er viktig for meg og både svømming, aquajogg, langrenn og slalåm gir meg det. Dessuten er jeg svært glad i norsk natur, og går mye i fjellet på sommerstid. 

– Løping gjør meg lykkelig, det er drivkraften, i tillegg til følelsen av å oppnå resultater du har jobbet lenge for. I den jobben er en god pulsklokke uunnværlig. Min favoritt er Garmin Forerunner 620. 

– Mitt beste råd til deg som løper er å gjøre det du synes gøy, gjerne sammen med venner, da går alt så mye lettere!

RELATERT KUNNSKAP

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.