Til toppen

Lansering Nike React Infinity Run Flyknit


Nike React Infinity Run Flyknit er en ny mengdetreningssko som lanseres 30.1. Du er invitert til en førlansering i Pilestredet lørdag 25.1! Her får du mulighet til å prøve skoene og kjøpe de før den internasjonale lanseringen. Nike vil være representert i butikken med Håvard Nordgård, som har løpt over 1000km med Infinity Run. Han deler av sine erfaringer med skoene, og du kan prøve de på mølla i butikken.

 

Det er ingen enkel oppgave Nike har tatt på seg når de uttaler at de har som mål å eliminere løpeskader. En sko alene kan selvfølgelig ikke gjøre dette, men å ha det som mål sier noe om hva som er førsteprioritet for de som har utviklet skoene. Det de sitter igjen med, er en mengdetreningssko som ifølge en uavhengig studie viser en betydelig redusert skaderisiko. I studien som omfattet 226 løpere som trente mot en halvmaraton, var det 52% færre skader blant løperne som brukte Infinity React, sammenlignet med referanseskoen som var Nike Structure 22.


I designprosessen har Nike har gått grundig til verks. Materialene de har brukt er velkjente, og lover godt for skoens egenskaper. 
•    Mellomsålen er av React, det er veldig et mykt dempemateriale som gir samtidig god respons.
•    Flyknit overdel. Med en ny og sterkere kontruksjon, som holder foten på plass der det trengs, men er fleksibel og luftig rundt foten.


Og det er vel det. Så hva er det med skoen som gjør den så god at den skal kunne redusere skaderisikoen for løpere? 


Vel, først og fremst har den en høy stack. 30/21mm mellomsåle fra hæl til forfot gir skoene bra med spillerom for å gi deg all den støtdempingen du trenger. Sålen har ekstra bredde, så den er stødig i overgangen fra landing til fraspark. I tillegg har den en rockerform, som gir en jevn rullebevegelse gjennom steget.
En høy og myk mellomsåle på en bred plattform med rockersåle, det skal ta seg av den beskyttelsen foten din trenger.
 

 

Men en god mengdetreningssko skal jo ikke bare avlaste foten, den skal jo sørge for at du får aktivert foten og får kontakt med underlaget. For å få til det har Nike kommet frem til et mønster i sålen som tillater nok fleksibilitet i sålen til at skoen er med på bevegelsen til foten og skal gi en smidig løpsfølelse. De forskjellige faktorene er testet over lag tid for å finne den riktige miksen, der løperne får en så skånsom belastning som mulig. 


De siste årene har skodesignerne til Nike virkelig vist hva de kan få til når de setter alle kluter til. Med Vaporfly har de gått kompromissløst til verks for å lage verdens raskeste maratonsko. Nå har de ikke brukt resursene sine på å få deg raskest mulig gjennom et løp, men på å lage en sko som skal få deg til startstreken uten skader på veien.


Som med alle sko, skal de uansett passe til deg som løper. Kom innom og prøv skoene! Kanskje er det Nike Infinity Run du skal løpe gjennom 2020 sammen med?