Til toppen

Langermet trøye - Norges nasjonalplagg


Med mindre du utelukkende løper når det er vær til t-skjorte, trenger du en langermet trøye.

 


Fin alene når det er småkaldt på våren og høsten, og ideell under en løpejakke på vinteren! Om sommeren er den langermede trøyen god å ha på kjølige kvelder i skog og mark, på fjellet og på sjøen. 

Et plagg som er anvendelig store deler av året og til mange typer bruk, kan like gjerne være av beste kvalitet. Det første du må bestemme deg for er hvilket materiale du har størst nytte av. Ull, syntetisk eller en blanding. Du bør velge trøyen ut ifra type trening og intensitet.

 

 

Syntetisk

Trenger du plagget til intensiv trening der produksjonen av varme og svette er høy? Da er de helsyntetiske trøyene det beste valget. Helsyntetiske trøyer flytter fuktigheten raskest og tørker fortest.

Saucony Dash Seamless Sportop til dame (venstre) og Saucony Velocity Longsleeve til herre (høyre) er eksempler på komfortable syntetiske trøyer. De er lette og myke i et behagelig stretchmateriale. Super alene, sammen med en vest når det er kjølig og under en god jakke når det er kaldt.

 

Ull

Trenger du derimot ei trøye som også holder deg varm, kan ei ulltrøye være et bedre valg. Ull tørker riktig nok ikke like fort som syntetiske materialer som nylon og polyester, men ull har mange andre fordeler. For det første setter ikke svettelukta seg like godt i ull. Ei ulltrøye kan brukes i dagevis uten at den begynner å lukte vondt, hvis den bare tørkes og luftes mellom slagene. En annen fordel er at den holder deg god og varm. For deg som ikke løper i ett sett, men stopper opp innimellom, kan ulltrøya være et bedre valg. 

 

Devold Energy er lett, teknisk og funksjonelt treningstøy av 100% merinoull. Den svettetransporterende ribbstrukturen kombinert med strategisk plasserte mesh-paneler, sørger for god komfort og ventilasjon når du løper eller driver med annen høyintensiv aktivitet. Dette er herremodellen i langermet. 700 kr.

 

For å kunne tilby kundene våre de beste ullplaggene for løping har vi inngått et samarbeid med Devold, der vi bidrar til å utvikle deres ullserie for høyintensiv trening, kalt Energy. Sammen med Devold skal vi lage den beste serien av ulltrøyer for løpere! Devold designer, vi tester og melder tilbake. Målet er enda mer funksjonelle, pustende, komfortable og holdbare plagg. Les mer og se plaggene her.

 

Blanding

Du kan velge en blanding av ull og syntet. Da får du ullens isolerende egenskaper, i tillegg til slitestyrken og svettetransporten til kunstfiber. Du går glipp av ullas evne til å eliminere svettelukt, men en miks av ull og syntet lukter imidlertid mindre svette enn rene syntetiske materialer. Falke har gode trøyer og t-skjorter i svært komfortable materialblandinger.