Kim Johannesen

Kim løper først og fremst fordi han synes det er gøy. Men han setter seg også mål og motiveres av ønsket om å løpe lenger og fortere.

Kim Johannesen (30) er Löplabbets eneste jazzmusiker på profesjonelt nivå. Nå er gitaren den ene hobbyen hans, den andre er løping.

Kim har samlet mye erfaring siden han begynte å trene mot et halvmaraton våren 2011, to år før han begynte på Löplabbet. Samme år løp han også både sitt første maraton og ultraløp: – Favorittøkta mi er ukas langtur, 30–40 km, noen ganger opp mot 50 km. 

– All løping er gøy: Langturer på asfalt, intervaller i terrenget, motbakke og løping på fjellet, men ultraløp har gitt meg de største opplevelsene – i fjellet, på bane, på vei. 

– Jeg gikk for fort fram de første åra og det endte med noen småplager: akilles, vonde knær, stressfraktur. Med mer forsiktig progresjon og større variasjon har jeg holdt meg skadefri de siste to åra. God løpeteknikk, i tynne flate sko, har også bidratt, tror jeg.

Jeg løper fordi jeg synes det er gøy, men selvsagt har jeg noen mål, og jeg motiveres av ønsket om å løpe lenger og fortere.

– Jeg løper fordi jeg synes det er gøy, men selvsagt har jeg noen mål, og jeg motiveres av ønsket om å løpe lenger og fortere. Forsøker å løpe daglig, mest med tanke på ultraløp, men vil gjerne bli raskere på kortere distanser også, før jeg blir for gammel og bare skal kose meg med de virkelig lange løpene!

Kim er ikke så opptatt av utstyr, men GPS-klokka må alltid med:  – Er det ikke loggført, har det ikke skjedd!

Hold treningsgleden i live ved å ikke trene mer i dag enn at du har lyst til å trene i morgen.

Hans beste råd kan høres ut som en selvmotsigelse med tanke på distansene hans: – Hold treningsgleden i live ved å ikke trene mer i dag enn at du har lyst til å trene i morgen.

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.