Til toppen

Isa Heggedal


Isa er ivrig orienteringsløper og har representert Norge internasjonalt, både som junior og senior. Hun liker seg naturlig nok best i terrenget og tar ofte med seg hele familien på løpetur i skogen.

 


Isa Heggedal (47) er Löplabbets eneste medarbeider med topptrenerutdanning fra Olympiatoppen. Vi har nytt godt av kunnskapen og erfaringen hennes siden 2009.

Snakker vi om Konnerud IL og orientering, så er det umulig å ikke snakke om Isa. Hun er sportslig leder og trener i orienteringsgruppa i Konnerud. Isa har medaljer fra NM i orientering og har også representert Norge internasjonalt, både som junior og senior:

– Jeg begynte som aktiv orienteringsløper da jeg var åtte år, og ga meg da jeg var 30. For meg er orientering en livsstil. Hele familien er med. Vi er ute, vi er sammen, vi kommer på nye steder hver gang, vi bruker både hode og kropp, og vi har det veldig hyggelig.

 

For meg er orientering en livsstil. Hele familien er med.

 

 

Isa liker seg naturlig nok best i terrenget: – Jeg trener 3-5 ganger i uka. En av favorittøktene mine er motbakkeøkt opp Pukerudlinna, Drammens bratteste bakke. Ned der fraktet de malm fra gruvene på Konnerud, ned til elva. Jeg bor rett på toppen og en tur opp der er ideelt når jeg vil ha en kort og effektiv økt. 

– Jeg har vært lite plaget av skader. Kanskje fordi jeg har løpt så mye i terreng. På mykt, ujevnt underlag blir foten sterk og tåler mer. Dessuten demper jo terrenget naturlig. Jeg liker meg best i terrenget om vinteren også, på ski. Jeg gikk aktivt langrenn da jeg var ung og har også vært skitrener i Konnerud i mange år.

 

Jeg har vært lite plaget av skader. Kanskje fordi jeg har løpt så mye i terreng. På mykt, ujevnt underlag blir foten sterk og tåler mer.

 

 

Isas beste råd gir seg selv: – Tren ute i skog og mark. Det er trening for både kropp og sjel! Og skaff deg et par terrengsko med godt grep som gjør det morsomt å løpe i terrenget.