Bruk hodelykt!

Bekmørkt i favorittløypa? Da er hodelykt tingen.

At det er bekmørkt i marka, betyr ikke nødvendigvis at du må bytte ut den myke og spennende skogbunnen med asfalt og trafikk. 

Løpingen kan bli en like fin opplevelse på kalde, mørke høstkvelder som om sommeren. Du trenger bare en god hodelykt.

Med en hodelykt blir treningshverdagen lettere. Lyset fra lykten er sterkt nok til at du kan løpe like fort som vanlig, og til at flere kan løpe sammen med én lykt. Båndet er justerbart og komfortabelt, og lykten sitter godt på hodet. Nyheten Cross Trail 3X blir å finne i våre butikker denne høsten.

Med en hodelykt blir treningshverdagen lettere. Du ser det du skal se og det er lett for andre i trafikken å få øye på deg i god tid. Med lykt på hodet kan du løpe i skogen hele høsten og vinteren. Lyset fra lykten er sterkt nok til at du kan løpe like fort som vanlig, og til at flere kan løpe sammen med én lykt. Og den trenger ikke være tung! I dag er lykt og batteri så lett at du ikke merker vekten. 

Husk imidlertid å ta hensyn til andre når du løper med lykt. De du møter blir lett blendet av lyset fra den kraftige lykten din, så ikke sett lysstrålen rett i ansiktet deres, men se ned og bort. I Löplabbets butikker finner du lykter som passer til variert bruk. Se utvalget i nettbutikken her.

Her er noen eksempler:

Petzl Nao E36HR er en lett hodelykt med kraftig lys for tur, løping og langrenn. Her kan du velge selvjusterende lys og lykten tilpasser lysmengde og lysstyrke etter omgivelsene. Fordelene er økt brenntid på batteri og økt lyskomfort ved variert bruk i variert terreng og omgivelser. Du kan også programmere personlige lysprofiler. 1800 kr.

Silva Trailrunner II er en hodelykt med 4 ulike lysmodus. Den veier ikke mer enn 118 gram og har en batteritid på opptil 90 timer. Den ergonomiske passformen gir en lykt som sitter godt og komfortabelt på hodet. Den kan brukes under tøffe forhold og tåler alt fra regn og snø til gjørme. Fungerer også utmerket selv når det er kaldt ute og er derfor en god lykt for deg som løper hele året rundt eller liker deg i langrennsporet. Med stor på/av-knapp er den lett å håndtere også med votter eller hansker på. Som Silva Trailrunner II USB, lyser også denne opptil 50 meter med en maksimal lysstyrke på 140 lumen. Pris: 800 kr.

Silva Trail Speed veier kun 62 gram slik at du knapt merker at du har den på. Med opptil 85 meter lysstråle og et bredt synsfelt er den et godt valg for deg som løper i terrenget. Den har 3 forskjellige lysstyrker og maksimal lysstyrke er 400 lumen. Batteriene fester du enkelt på kroppen, slik at du slipper å ha dem på hodet. Med i pakken er også festebraketter som lar deg montere lykten på sykkelstyret eller hjelmen din. Pris: 1500 kr.

Kom gjerne innom oss, så hjelper vi deg å finne lykten som passer ditt behov!

God løping i høstmørket!

Slik tester vi deg

Testen vår er vesentlig for at du skal få optimale sko.