Til toppen

Ideen


Löplabbet er Norges eneste kjede av butikker som spesialiserer seg på løping, og kun det.

 


Historien begynte i Sverige på slutten av 70-tallet da joggebølgen hadde rast noen år. Folk begynte å få vondt her og der og forskeren Jörgen Wiklander ville undersøke saken nærmere. 

 

Jörgen Wiklander tok i bruk speilkasse for å studere hvordan føttene ble belastet og tredemølle med høyhastighets filmkamera for å studere hvordan foten oppførte seg i bevegelse. Denne testen dannet grunnlaget for forretningsideen da den første Löplabbet-butikken ble etablert i Stockholm i 1984. I dag finnes det 22 butikker i Sverige som alle driver etter den samme ideen som i 1984.

Det samme konseptet lå også til grunn da den første butikken ble etablert i Norge på franchisebasis i 1987. Konseptet og rettighetene ble senere kjøpt av Medicus-Plesner. Löplabbet i Norge er i dag helnorsk, selv om vi driver etter den samme ideen, det samme navnet og med den samme logoen som våre svenske "kusiner".

 

På Löplabbet tester vi deg på speilkasse og tredemølle for å finne riktige sko til dine føtter. Nederst på denne siden finner du en artikkel som heter "Slik tester vi deg". Der kan du lese alt om testen vår og hvordan vi gjennomfører den – trinn for trinn.

 

Löplabbet i dag

I dag har Löplabbet 16 butikker over hele Sør-Norge. Disse finner du i Oslo (Pilestredet, Majorstuen og Ullevaal), Trondheim (sentrum og Lade), Bergen, Kristiansand, Stavanger, Sandvika, Drammen, Fredrikstad, Ski, Sandnes, Strømmen, Snø og Tønsberg. Betjeningen du møter i butikkene våre er selv løpere og har en masse kunnskap, erfaringer og tips å dele med deg som kunde. Utvalget er håndplukket av våre eksperter og skal dekke et så stort spekter av ulike bruksområder og type føtter som mulig. Et bredere og mer komplett utvalg av løpesko må du ut av landet for å finne.

Vi inngår ingen kompromisser på kvalitet og har ingen billige lokkevarer. Vi tar heller ikke inn noen varer vi ikke kan stå inne for. Kanskje ryker noen av de gode modellene ut, men da er det fordi vi har funnet et enda bedre alternativ som dekker akkurat den plassen i utvalget vårt.

For å være markedets ledende spesialister på løpesko, må vi teste alt. Også fra leverandører som leverer eksklusivt til konkurrentene. Skotestene er blant det mest populære lesestoffet på nettsidene våre. Her legger vi ut omtalene vi skriver.

 

Vår visjon er å gi deg trygg treningsglede

Når du kommer til oss, snakker vi med deg om dine behov og dine vaner – som bare ekte entusiaster gjør. Vi tester deg på speilkasse og tredemølle for å sikre at du får sko som er riktige til dine føtter. For deg betyr det mer enn bare et par nye løpesko. Det betyr trygg treningsglede.