Til toppen

De beste løpesokkene


Små investeringer, men helt avgjørende for komfort og løpeglede.

 


En optimal løpsopplevelse avhenger nesten like mye av gode sokker som av gode sko.

Dette er hvorfor:

 

1. Du trenger sokker som kjøler ned føttene

Når du løper er føttene hele tiden i bevegelse og skaper varme og fuktighet i skoene. Da trenger du en sokk som virker avkjølende og sørger for at føttene ikke hovner opp. Velg en sokk i et komfortabelt kunstfibermateriale som sørger for at fuktigheten transporteres vekk fra huden og ut i skoen. 

 

2. Du trenger sokker som ikke irriterer

Dagens løpesokker er helt eller nesten sømløse, slik at de ikke irriterer huden. De beste sokkene er fasongsydde med et hælparti som følger foten og gjerne også en mellomfot med noe støtte. I vårt sortiment finner du både tynne og tykke sokker, samt sokker med innvevde støtdempingsområder.

 

3. Du trenger sokker som sitter bra

Det er rett og slett ikke alle sokker som egner seg for løping. Dersom sokken ikke har en god nok passform på foten din, lager den bulker som skaper ubehag og kan føre til blemmer og gnagsår. Sokken skal sitte godt på foten og hindre friksjon. 

 

 

Du finner mange varianter å velge mellom i butikkene våre: tykke, tynne, lave og høye – i både ull og kunstfiber. Noe av utvalget ser du i nettbutikken. Her er tre gode anbefalinger:

 
Den geniale tolagssokken

Wrightenberry Coolmesh II er en lett og myk ankelsokk fra Wrightsock, laget i en komfortabel blanding av polyester, nylon og lycra. Den har Wrightsocks patenterte «Double layer»: To lag som er strikket i ett. Det gir mindre friksjon, fuktighet og varme, og reduserer dermed risikoen for blemmer og gnagsår. Se Wrightenberry Coolmesh II i nettbutikken

 

Tynn og pustende

Ultrathin Lightweight fra Wrightsock er den nye Löplabbetsokken. Den er lett og tynn med noe lengde og består av 68 % Dri-WRIGHT polyester, 24 % nylon og 8 % lycra. Materialblandingen gir en sokk som puster bra og virker sval slik at det blir mindre fuktighet og varme i skoene. Sitter tett og godt på foten. Ultrathin Lightweight koster 100 kr og finnes i sort og hvitt med Löplabbetlogoen på.

 
Tynn og lett med super fukttransport

Falke Light Weight Short er en tynn og lett løpesokk med 3-lags konstruksjon som leder fuktigheten vekk fra føttene. Et godt valg i lettvekts- og konkurransesko. Én søm i forfoten, ellers sømløs. Mesh over vristen og en tykkere såle gir maksimal komfort. Innvevde støtdempingsområder i forfot og hæl. Her er Falke Light Weight Short i nettbutikken til dame og til herre.

 

 
La tærne bevege seg

En god treningsøkt forutsetter at føttene har det bra. Injinji lager tåsokker som lar tærne bevege seg fritt, noe som er behagelig for føttene og kan gi et mer stabilt løpesteg. Injinji Run Lightweight Mini-Crew Xlife er en ankelhøy tåsokk med fem tær, laget for løping. Den har en god passform som skal minimere friksjon og transportere fuktighet, samt forhindre gnagsår.

Sokken er laget i 27% COOLMAX, 68% Nylon og 5% Lycra, og gir godt grep i skoen.